SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Oliver Kahn

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot CEO van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Oliver Kahn

King Kahn

Oliver Kahn wordt gezien als één van de beste keepers in de historie van het voetbalspelletje. Hij was in zijn tijd zowel aanvoerder van de Duitse Mannschaft als Bayern München en stond bekend om zijn agressieve capriolen en spectaculaire reddingen. Kahn begon zijn keeperscarrière in zijn geboortestad bij Karlsruher SC. Al op zesjarige leeftijd was Oliver te vinden bij zijn jeugdclub, waar hij tot zijn 25e speelde en meer dan 150 wedstrijden voor het eerste keepte. In 1994 maakte Oliver Kahn echter de overstap naar grootmacht Bayern München. Hier groeide hij uit tot clublegende en won hij in veertien jaar 23 verschillende prijzen, waaronder één Champions League, één UEFA Cup, twee Wereldbekers en acht Duitse Kampioenschappen. Voor Duitsland keepte Kahn 86 wedstrijden en won hij in 1996 het Europees Kampioenschap. In 2002 ontving hij een zilveren en in 2006 een bronzen medaille op de WK’s van die jaren. In 2008 vond de toen 37-jarige routinier het tijd om zijn handschoenen op te hangen. Maar klaar met voetbal was hij zeer zeker nog niet.

Sportexpert & Zakenman

Na het voetballen werkte hij voor de zender ZDF als presentator bij internationale wedstrijden en wedstrijden in de Champions League. Hij won drie keer op rij de Duitse Sportjournalistenprijs voor dit werk als sportexpert, in 2015, 2017 en 2019. Naast zijn werk als tv-deskundige is Kahn ook een waar zakenman. Hij voltooide zijn studie in Salzburg en behaalde in 2011 een MBA in General Management. Oliver Kahn is één van de medeoprichters van Goalplay. Het wereldwijd opererende bedrijf richt zich op het perfectioneren van de vaardigheden van voetbalkeepers en keeperstrainers en biedt tegelijkertijd verschillende keepershandschoenen en -tassen aan. Oliver Kahn werd in 2019 opgenomen in de Hall of Fame van het Duitse voetbal.

CEO van FC Bayern München

Oliver trad op 1 januari 2020 toe tot de raad van bestuur van Bayern München. Het was toen al duidelijk dat hij uiteindelijk Karl-Heinz Rummenigge af zou lossen als CEO. Bij de club zette Oliver de ‘Oliver Kahn Foundation’ op, waarmee hij de wereldwijde oprichting van educatieve centra voor sociaal achtergestelde kinderen en adolescenten bevordert. Vanaf 1 juli 2021 werd hij dan daadwerkelijk aangewezen als de CEO van Fußball-Club Bayern München. Een waar genoegen voor de man met het hart bij de club.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.