SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Fabian Sporkslede en Marc Klok

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of ….

Life After Football met Marc Klok en Fabian Sporkslede

In deze tweede editie van de rubriek is het de beurt aan de twee Nederlanders, Fabian Sporkslede en Marc Klok. De voetballers zijn, in 2015, met hun onderneming Amplify Sports Equipment een succesvolle onderneming gestart. Het bedrijf specialiseert zich in het helpen van topsporters op de best mogelijke manier met verschillende producten.

Carrière binnen de lijnen

Fabian Sporkslede maakte in 2013 zijn debuut bij Ajax in een KNVB Beker wedstrijd tegen Utrecht, die gewonnen werd met 0-3. Zijn echte doorbraak bij de Amsterdammers bleef echter uit. Hij kwam in 2 jaar tijd niet verder dan 26 wedstrijden in Jong Ajax en het eerste van Ajax bij elkaar. Fabian vertrok in 2016 naar Italië. Chievo Verona zag het zitten in de Nederlander. Echter werd Fabian direct uitgeleend aan Serie C ploeg AS Lupa Castelli Romani. Na twee wedstrijden in de Serie C keerde Sporkslede weer terug naar Nederland bij het Brabantse NAC Breda. Bij de Brabanders speelde hij 65 wedstrijden, waar hij in drie jaar tijd promoveerde naar de Eredivisie en weer degradeerde naar de Jupiler League. Sporkslede vervolgde, na een jaar bij RKC Waalwijk gespeeld te hebben, zijn carrière in Georgië bij Dinamo Tbilisi, waar hij nog steeds onder contract staat.

Marc Klok begon als één van de weinige Nederlanders zijn profcarrière niet in Nederland. Hij koos voor een avontuur in Schotland bij Ross County. Hij koos een jaar voor het Bulgaarse Tsjerno More Varna. Na nog gespeeld te hebben in Engeland en Schotland besloot Marc om naar Indonesië te gaan verhuizen. Daar speelt hij tegenwoordig voor Persib Bandung.

Van atleten, voor atleten!

De collega-profs zijn in 2015 Amplify Sports Equipment begonnen. Het bedrijf wil profvoetballers helpen waar nodig is en weten hoe ze dat het beste kunnen doen, door eigen ervaringen. Prof atleet zijn is niet alleen fysiek hard werken, maar je moet ook om leren gaan met tegenslagen. Amplify SE helpt met haar producten de volledige potentie van een atleet te behalen.

De eerste grote klant van Fabian en Marc was doelman Jasper Cillessen. Al gauw ging het balletje rollen voor de twee ondernemers en volgden Philippe Coutinho, Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez, Rico Verhoeven en Matthijs de Ligt als klanten. De NormaTec is het bekendste product van het bedrijf, het is een herstelsysteem dat afvalstoffen verwijdert uit benen en bijdraagt aan het herstel van atleten na zware wedstrijden. Matthijs de Ligt zag het, als één van de eerste, zitten in het bedrijf van de twee voetballers. Amplify SE mocht De Ligt naar buiten toe gebruiken om zo het bedrijf te promoten. Veel voetballers vinden de producten goed en willen graag hun steentje bijdragen aan het imperium van Fabian en Marc te laten groeien. Zelf zegt Fabian daarover: “Dat is denk ik mijn geluk, dat ik de gunfactor heb.” Hopelijk horen we nog vaker van Amplify Sports Equipment in de toekomst en kan het bedrijf nog verder groeien. Ondanks dat zij nog niet gestopt zijn, hebben zij hun Life After Football al helemaal geregeld.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Henk Fraser is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #72!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.