SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Clubeigenaar David Villa!

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot CEO van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

David Villa

Het gouden Spaanse tijdperk

David Villa is, zoals de meesten weten, één van de meest fenomenale spitsen van zijn generatie geweest. Op negentienjarige leeftijd brak David pas door bij het eerste van Sporting de Gijón waar hij voorheen twee jaar voor het B-elftal uitkwam. Na twee goede jaren in het eerste vertrok Villa voor 2,7 miljoen naar Real Zaragoza. In de twee jaar in Zaragoza won hij de Spaanse Copa del Rey en de Supercopa de España en verdiende in 2005 een transfer naar Valencia FC van 12 miljoen euro. Hier begon de aanvaller pas echt te scoren: maar liefs 107 keer in 166 competitiewedstrijden. In 2006 werd Villa dan ook bekroond als speler van het jaar in Spanje. 2008 en 2010 waren natuurlijk de gouden jaren van het Spaanse voetbal, waarin ze het EK en het WK wonnen. In beide toernooien was Villa een onmisbare pion. Deze succesvolle jaren resulteerde in 2010 in de droomtransfer naar FC Barcelona. In de drie jaar bij Barcelona won hij maar liefs acht trofeeën, waaronder de Champions League en twee Spaanse kampioenschappen. Atletico Madrid was David’s volgende club en speelde in het seizoen 2013/’14 in het rood-wit en won dat jaar gelijk de Spaanse competitie in de strijd met Real Madrid en Barcelona.

De hele wereld rond

Een half jaartje op leenbasis speelde David Villa vier wedstrijden in Australië voor Melbourne City. Dit omdat hij besloten had een heel nieuw avontuur aan te gaan. Hij vertrok namelijk naar de USA om daar nog zeker vier jaar te laten zien wat hij nog allemaal kan. In 126 wedstrijden scoorde de tweebenige Spanjaard 80 goals en wist in 2016 zelfs nog als MVP/speler van het seizoen uitgeroepen te worden. Zijn laatste voetbaljaren beleefde Villa in Japan, waar hij in 2019 nog een heel seizoen heeft gespeeld voor Vissel Kobel, samen met zijn oud-Barça en -Spanjeteamgenoot Andrés Iniesta. David Villa is topscorer allertijden met Spanje met 61 goals in 99 wedstrijden. Dat zijn achttien meer dan dat Real Madrid legende Raúl heeft gescoord, die David volgt op deze ranglijst.

King of Queens

Nadat David Villa zijn voetbalschoenen ophing is hij de voetsporen van David Beckham achternagegaan. Ook Villa heeft namelijk een club gekocht in de Verenigde Staten. De nieuwe franchise, Queensboro FC, zijn sinds dit jaar (2022) actief in de USL. Het investeren in deze nieuwe franchise was een van zijn laatste in een reeks van slimme investeringen. Villa is de mede-oprichter van zijn eigen bedrijf, de DV7 Group, dat het overkoepelende bedrijf is voor een voetbalschool en een sportmarketing merk met verschillende kantoren over de hele wereld. David woont tegenwoordig in New York City, de stad waar ook Queensboro FC zich bevindt (Queens). David Villa voetbalt zelf weliswaar niet meer, maar zijn leven staat nog net zo veel in het teken van de sport.

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.