SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of… Arjen Robben

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandden na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of… .

Arjen Robben

Je hebt oud-voetballers, als Ronaldo de Lima en Maradonna, die na hun voetbalcarrière toch redelijk wat kilootjes zijn aangekomen, maar dan is er ook een Arjen Robben. De oud-international kan niet stil zitten en blijft zichzelf maar al te graag uitdagen. Arjen zwemt, trapt zo af en toe nog een bal en loopt op 38-jarige leeftijd een marathon. Sommige huidige profvoetballers kunnen nog een voorbeeld nemen aan de drive en leefstijl van Arjan.

Legende van de sport

Arjen Robben was één van de beste spelers van zijn generatie. Robben begon zijn professionele voetbalcarrière bij FC Groningen in 2000. Na anderhalf seizoen verkaste hij naar PSV, waar hij in 2003 zijn eerste landstitel won en tevens uitgeroepen werd tot Nederlands Talent van het Jaar. In 2004 besloot Chelsea de talentvolle aanvaller over te nemen voor achttien miljoen euro. In London leed Robben aan verschillende blessures, maar won hier toch twee landskampioenschappen op rij in 2005 en 2006. Het jaar erop, in 2007, vertrok Robben voor vijfendertig miljoen euro naar Real Madrid. Hier speelde hij samen met vijf landgenoten; Van Nistelrooij, Sneijder, Van der Vaart, Drenthe en Huntelaar.

Na zijn avontuur in Madrid groeide Arjen uit tot clublegende van Bayern München, waar hij van 2009 tot 2019 speelde. Met ‘Die Bayern’ won hij twintig prijzen, waaronder de Champions League, de Super Cup en vijf Duitse doubles. Hij eindigde zijn voetbalcarrière bij zijn geliefde Groningen. Robben speelde 96 interlands, waarin hij 36 keer wist te scoren. Arjen is nu nog geen anderhalf jaar officieel gestopt als professioneel voetballer, maar het lijkt wel alsof hij – naast voetbal – voor jaren lang nog andere sporten heeft beoefend.

Watervlugge Arjen

In de zomer van 2019, net nadat hij bij Bayern vertrok, was Arjen opeens veel in het water te vinden. Niet zomaar voor zijn pleziertje, maar om keihard te trainen. Op 31 augustus 2019 zwom Arjen Robben namelijk 8 km voor het goede doel als ambassadeur van de Swim Challenge Groningen. Hij heeft voor deze tocht 2 uur en 40 minuten in het water gelegen, waar toen veel aandacht voor was. Je kon doneren, waarbij de totale opbrengst naar kankeronderzoek ging. Het evenement heeft door de grote betrokkenheid meer de 210.000 euro opgebracht.

Een marathonlange sprint

Arjen had zijn wetsuit niet meer nodig. Hij begon zijn hardloopschoenen steeds vaker aan te trekken en beloofde ooit een marathon te lopen. Afgelopen zondagmiddag (10 april) was het dan zover. Arjen Robben volbracht de Marathon van Rotterdam en dat deed hij binnen 3 uur en 14 minuten. De voorbereiding voor de marathon was jammer genoeg niet ideaal. Hij was in de afgelopen maanden vijf weken uit de rotatie door corona. Samen met Erben Wennemars liep de ex-topvoetballer toch een prachtige tijd, waar ze bij de eerste 30 kilometer echt een uitmuntende tijd leken neer te kunnen zetten. De laatste 12 kilometer blijft dan toch een helskarwij en dat bleek, zoals hijzelf al verwachtte. Kramp begon op te komen en de benen wilden niet meer. Toch is het knap hoe de oud-voetballer 42 kilometer heeft afgelegd en daar kan hij nu, na een aantal dagen bijkomen, toch enorm trots op zijn.

Dat Arjen Robben niet graag stil zit is een feit. Wellicht treffen we hem de komende maanden wel op schaatsen, met de ambities om de Elfstedentocht te schaatsen, of zien we hem galopperen op een paard. Wij staan er in ieder geval niet meer van op te kijken.

 

Lees jij graag over voetbal, fashion en lifestyle? Bemachtig dan nu ons nieuwste magazine met coverster Henk Fraser via de webshop van Life After Football.

Blijf daarnaast altijd op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle en volg ons op Facebook en Instagram.