Menu

Life After Football is gelanceerd in Duitsland!

Een leuk nieuwtje uit onze eigen koker: de internationale expansie van Life After Football is een feit. Met toch wel enige trots mogen we je namelijk melden dat we sinds gisteravond ook een Duitse editie hebben.

Life After Football begon 13 jaar geleden als een baanbrekend initiatief. Terwijl voetbal nog vooral on the pitch behandeld werd door mainstream media, kwamen ex-voetballer Regi Blinker en ondernemer Soufian Asafiati met het idee om een andere kant van de sport te belichten.

Ze richtten Life After Football op als een lifestyle magazine dat zich  primair richtte op de (ex-)voetballer met een mix van fashion en human interest. Naarmate voetballers zich ook steeds meer naast het voetbalveld gingen profileren, groeide ook het profiel van hun initiatief. Toen langzaamaan ook de mediawereld de combinatie football-fashion-lifestyle leerde waarderen, was de volwassenwording van Life After Football compleet.

Life After Football Duitsland

Nu hebben dus zelfs ook de Duitsers een eigen editie. Deze collab was maanden in de maak en in november 2019 werd de overeenkomst getekend.  Daarmee was de internationale expansie nog allerminst een feit; de redactionele formule van de Nederlandse formule werd in het Duits geherinterpreteerd. Die redactionele ontwikkeling werd gedaan door Laura Posdziech van Atelier NAAU.

Onze hoofdredacteur Regi Blinker is uiteraard in zijn nopjes. ‘Life After Football gaat internationaal. 7Sports, de sporttak van de ProSiebenSat.1 Group, gaat ons multimediale platform in Duitsland uitrollen. We zijn natuurlijk erg blij met deze samenwerking, vooral omdat het voor mijn zakenpartner Soufian en mij een blijk van waardering is voor wat we uit het niets hebben opgebouwd.’

Op de Life After Football Duitsland staat Bayern München linksback en Oostenrijks international David Alaba op de cover. Uiteraard was hij ook aanwezig bij de feestelijke lancering gisteravond in de Beierse hoofdstad, die plaatsvond in Andaz hotel. Ook topvoetballers Mitchell Weiser, Niklas Süle en Serge Gnabry verschenen goed gekleed ten tonele.

En hoe dat er uitzag? Nou, zo dus: