SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De beste lentecocktails voor jou!

Het mooie lenteweer komt er weer aan! Het wordt steeds warmer en het blijft steeds langer licht. Ideaal dus om lekker op een gezellig terras te zitten of in je eigen tuin met een frisse cocktail in de hand. Speciaal daarom hebben wij onze favoriete Don Papa Rum cocktails geselecteerd die helemaal klaar zijn voor de lente!

Don Papa Rum ideaal voor cocktails

Don Papa Baroko – Grapefruit Spritz

De Grapefruit Spritz cocktail is een perfect en sprankelend drankje voor een feestelijke gelegenheid. De zoete ingrediënten in combinatie met de Don Papa Baroko, zorgen ervoor dat het een licht en uitgebalanceerd drankje is. Het is een drankje die de grenzen van smaak verleggen, bruist van originaliteit en zorgt voor een intens verfrissende spritz-ervaring. Het zal voor menig persoon een nieuwe cocktail favoriet zijn.

Ingrediënten
– 40 ml Don Papa Baroko
– 25 ml rozensiroop
– 10 ml honing
– 10 ml limoensap
– 60 ml grapefruitsap
– Ijsblokjes
– Schijfje grapefruit (voor de garnering)

Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca 5. minuten

Voeg de Don Papa Baroko, de rozensiroop, de honing, het limoen- en het grapefruitsap toe aan een cocktailshaker. Schud goed door. Zeef en schenk de cocktail in een long- drinkglas met ijsblokjes. Garneer met een schijfje grapefruit.

Met Don Papa Rum is eigenlijk alles lekker, zo ook deze Grapefruit Spritz cocktail!

Don Papa Baroko – Don Colins

Meteen na één slok ontdek je waarom de Don Colins cocktail een echte klassieker is. Het is een perfecte keuze voor een zonnige dag  en dient uitstekend als een frisse brunchcocktail. Deze tijdloze en dorstlessende cocktail heeft een klassieke uitstraling en is een favoriet voor velen. Het is een verfrissende cocktail die gemakkelijk te mixen is en zeker het proberen waard is om een keer zelf te maken!

Ingrediënten
– 45 ml Don Papa Baroko
– 15 ml citroensap
– 10 ml honing
– 60 ml sodawater
– Ijsblokjes
– Eetbare bloemen en ananasblad (voor de garnering)

Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 5 minuten

Voeg de Don Papa Baroko, het citroensap, de honing en het soda- water toe aan een cocktailshaker. Schud goed door. Schenk uit in een longdrinkglas met ijs. Garneer met eetbare bloemen en een ananasblad.

Simpel, snel en overheerlijk!

Don Papa Violet Daiquiri

Als er ooit een drankje is ontworpen voor de zonnige lentedagen, dan is het wel deze Daiquiri-cocktail. Vers limoensap stuitert naast de pittige rum en een subtiele zoetheid doorsnijdt de booze smaken. Het is echt een heerlijke verfrissing. En wat helemaal fijn is dat het drankje maar enkele minuten duurt om te kunnen maken. Wat is er beter dan deze cocktail op een stralende dag?

Ingrediënten
– 6o ml Don Papa Baroko
– 15 ml Viooltjessiroop
– 25 ml limoensap
– Ijsblokjes
– 1 viooltje (voor de garnering)

Bereidingswijze
Bereidingstijd: ca. 5 minuten

Doe alle ingrediënten, inclusief het ijs, in een shaker en schud goed door. Zeef de cocktail en schenk in een gekoelde coupe. Garneer met het viooltje.

Dé ideale lente cocktail!

Over Don Papa Rum

De Rum wordt gemaakt van zoet suikerriet, wat afkomstig is uit slechts een handvol streken in de wereld. De Filipijnen is één van deze gebieden. Door de perfecte combinatie van klimaat, geografie en de rijke vulkanische bodem is het Filipijnse eiland Negros – ook bekend als Sugarlandia – bij uitstek geschikt voor de suikerrietteelt.

Don Papa Rum is de geest van Sugarlandia. Op de vruchtbare uitlopers van de actieve vulkaan Mt. Kanlaon maakt Don Papa deze premium, single-eiland rum. Het fijnste suikerriet wordt gemalen tot een zoete, rijke me- lasse. Dit is waar Don Papa de rum tot in de perfectie brengt en waar alles samenkomt in een alchemie van magie in elke fles.

De Don Papa Rum is exclusief verkrijgbaar bij Gall&Gall voor €44,99.