SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

AC Milan eert Kobe Bryant en dochter

Basketballegende Kobe Bryant was groot fan van de club uit Milaan. Na het tragische ongeval waarbij Kobe, zijn dochter en 7 anderen om het leven kwamen, zal AC Milan in San Siro een eerbetoon aan de basketballer houden.

 

Kobe Bryant in Italië

Toen Kobe 6 jaar oud was verhuisde hij naar Italië omdat zijn vader, (ook) professioneel basketballer Joe Bryant, daar een club vond. Hij woonde zeven jaar lang in de stad Lazio, Kobe begon hier met basketballen bij de club NPC Rieti.

Hierna verhuisde de familie Bryant nog een aantal keren binnen Italië en uiteindelijk strandden ze in Reggio Emilia. Kobe hield altijd warme herinneringen over aan zijn tijd in Italië en sprak nog altijd vloeiend Italiaans. Je kan wel stellen dat Kobe dus ook een beetje Made in Italy is.

Bryant en AC Milan

In Italië ontwikkelde Bryant’s liefde voor voetbal, wat natuurlijk sport nummer 1 in het land is. Kobe Bryant werd groot fan van AC Milan, dat toentertijd grote Nederlandse spelers in de selectie had als van Basten, Gullit en Rijkaard.

De invloed van Italië op het leven van Bryant was ook te zien in de namen van zijn kinderen: Gianna Maria-Onore, Natalia Diamente, Bianka Bella en Capri. De liefde van Kobe voor Italië is dus groot.

Eerbetoon AC Milan aan Bryant

In samenspraak met de Serie A draagt AC Milan rouwbanden in de wedstrijd tegen Torino FC op 28 januari. Ook zal heel San Siro een eerbetoon houden aan de Kobe Bryant, zijn dochter Gianna Maria-Onore en de 7 andere slachtoffers van de helicoptercrash. Voorafgaand aan de wedstrijd in de Coppa-Italia zal een minuut stilte gehouden worden.

AC Milan plaatste onlangs ook al een prachtige video van een interview met Bryant op hun social media-kanalen, waar hij onder andere vertelt over zijn liefde voor de Italiaanse club.

Meer lezen over voetbal? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!