SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Juridische topcoaches

In de snel veranderende wereld van sport spelen steeds vaker complexe juridische en fiscale vraagstukken. Met een geschiedenis die meer dan 100 jaar teruggaat, heeft advocaten-, notarissen-, en belastingadvieskantoor AKD de kennis, specialisten en het internationale netwerk om in alle jurisdicties te kunnen adviseren. Het gecombineerde aanbod van dit full-service Beneluxkantoor stelt hen in staat om uitdagingen vanuit diverse invalshoeken te benaderen en oplossingen te vinden die volledig afgestemd zijn op de behoeften van hun cliënten.

AKD

Expertise

AKD is voor voetballers een onafhankelijke partner die hen adviseert, begeleidt en ondersteunt. Zij combineren expertise op vrijwel alle rechtsgebieden met kennis van nationale en internationale regels. Topspecialisten, die gewend zijn om over de grenzen van hun eigen vakgebied heen te kijken. Met elkaar de best mogelijke oplossing te vinden. Voor welk vraagstuk dan ook.

Transparantie staat bij hen voorop. David Molenaar en Ronald van der Stap zijn sportrechtadvocaat bij AKD en zien hoe belangrijk dat in deze sector is. ‘Omdat wij aan strikte beroepsregels gebonden zijn, kunnen wij als onafhankelijke en transparante adviseur optreden, zonder eigenbelang. Ons gespecialiseerde team biedt sporters ondersteuning op alle mogelijke juridische en fiscale terreinen. Zij hebben kennis van de toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van onder andere arbeidsrecht, ondernemingsrecht, intellectueel eigendom, gegevensbescherming, auteursrecht en (internationale) fiscale vraagstukken. Wij zorgen er in samenwerking met de zaakwaarnemer altijd voor dat de belangen van de speler transparant behartigd worden bij het vastleggen van de afspraken.’

Full-service

Zowel voor als tijdens de actieve carrière van voetballers biedt AKD juridisch advies. Dit kan gaan om afspraken met zaakwaarnemers, transfers, spelerscontracten, conflictsituaties, sponsorships, het oprichten van stichtingen of holding- en operationele vennootschappen, ondernemerschap naast de sport en vermogensontwikkeling. Ook na de carrière van een voetballer kunnen zij betrokken blijven in advisering over investeren in vastgoed, het opzetten van bedrijfsstructuren en samenwerkingsvormen en (family) private wealth structurering, in zowel binnen- als buitenland. Kortom, AKD is een full-service juridische dienstverlener waarbij de aandacht voor de cliënt altijd voorop staat.