SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Je benen scheren als een pro

Veel profvoetballers scheren hun benen. Het ziet er niet alleen mooier uit (handig voor alle spelers met Instagram), ook zijn er een aantal praktische redenen om dit doen. Denk bijvoorbeeld aan het intapen van je enkels en onderbenen. De tape geeft op gladde benen meer steun en stabiliteit en het doet ook geen pijn als de tape wordt afgetrokken. Ook zijn massages prettiger.

Je benen scheren als een pro

Loop jij hier als sporter op hoog (amateur)niveau nou ook tegenaan en ben je die vervelende haartjes op je benen zat? In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je zelf je benen kunt scheren. Behalve dat het een stuk comfortabeler is, komt ook de spiermassa van je benen veel beter uit als ze glad zijn. En dat wil je natuurlijk wel.

Stap 1. Benodigdheden

Zorg voordat je begint met scheren eerst dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Voor het scheren heb je nodig:

– Een schoon en scherp scheermesje;
– Scheerschuim, – olie of- gel. Als je huid gevoelig is kun je het beste een pH-neutrale nemen;
– Twee schone handdoeken;
– Een schoon washandje;
– Aftershave en (parfumvrije) bodylotion;
– Een scrub;
– Een spiegel.

Stap 2. Aan de slag

1. Trim of knip lange haren en scrub de huid voordat je begint met scheren. Hierdoor kun je makkelijker scheren en voorkom je dat je huid geïrriteerd raakt en de mesjes verstopt raken door lange haartjes en dode huidcellen.

2. Maak de gebieden die je gaat scheren nat met een lauw of warm washandje en wacht een tot twee minuten. De haartjes worden zo zachter en makkelijker af te scheren.

3. Smeer de te scheren gebieden in met het scheermiddel, trek de huid strak en scheer met de haarrichting mee. Scheer liever steeds kleine oppervlakken dan in één keer grote stukken en ga niet te vaak over hetzelfde stukje huid heen. Dit irriteert de huid en kan zorgen voor wondjes en sneetjes.

4. Spoel het mesje tussendoor grondig af, zodat alle haartjes en dode huidcellen eruit zijn en het mesje soepel over de huid blijft glijden.

5. Maak vloeiende scheerbewegingen. Kijk vooral uit bij je knieën, enkels en tenen. Dit is dunne huid en daardoor extra gevoelig. Buig je knieën tijdens het scheren en druk het scheermesje niet te hard op de huid.

6. Maak de huid na het scheren goed schoon met een washandje en verwijder alle losse haartjes en restjes vuil. Zo voorkom je dat de huid geïrriteerd raakt en er ontstekingen ontstaan. Was ook het scheermesje grondig schoon.

7. Smeer je benen in met de aftershave, (parfumloze) bodylotion of scheerolie. Dit werkt verzachtend en voorkomt ontstekingen en uitdroging van de huid.

Topprestaties met gladgeschoren benen 

Je kunt niet helemaal voorkomen dat het scheren je huid irriteert. Scheer je benen daarom altijd ruim voor een training of wedstrijd. Je huid heeft dan namelijk genoeg tijd om van het scheren te herstellen. Want je wilt natuurlijk niet minder goed of zelfs slecht presteren door een geïrriteerde huid, wondjes of ontstekingen. Met dit handige stappenplan scheer jij je benen als een pro en staat niets een goede sportieve prestatie meer in de weg. Meer tips voor scheren vind je op de website van Kruidvat.

Lees jij graag over voetbal, fashion en lifestyle? Bemachtig dan nu ons nieuwste magazine met coverster Henk Fraser via de webshop van Life After Football.

Blijf daarnaast altijd op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle en volg ons op Facebook en Instagram.