SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Jack Daniel’s lanceert Rye whisky

De Jack Daniel’s distilleerderij gebruikt meer dan 150 jaar aan whisky-ervaring voor de ontwikkeling van haar eigen versie van Amerika’s originele whisky: Jack Daniel’s Tennessee Rye.

Rye is een klassieke whisky die erg populair is onder de bartenders, aangezien deze perfect is voor klassieke cocktails zoals de Old Fashioned of de Manhattan. Meesterdistilleerder Jeff Arnet en zijn team hebben een onderscheidend smaakprofiel gecreëerd voor deze Rye whisky; onmiskenbaar pittig en complex, maar toch soepel van smaak. Het is misschien een van de eerste nieuwe recepten in meer dan 150 jaar, maar als je Jack kent, dan ken je de Jack Daniel’s Tennessee Rye ook.

“Ons productieproces is zo speciaal, dat het logisch is dat we onze eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whisky maken,” zegt meesterdistilleerder Jeff Arnett over de Jack Daniel’s Tennessee Rye. “We geloven dat onze totale storting aan mout en granen zorgen in een ideale smaak en karakter – krachtig, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is Rye whisky, the Jack way. ”

De Jack Daniel’s Tennessee Rye bestaat voor 70% uit rogge, 18% mais en 12% gemoute gerst, deze combinatie zorgt voor een smaak van delicate tonen van karamel, gedroogde kruiden en peperige rogge. Het aroma bestaat uit een verleidelijke mix van zacht fruit, rogge en een vleugje eik.

Jack Daniel’s organiseerde een evenement om de Tennessee Rye te onthullen aan het publiek, en LAF was erbij om dit allemaal te ervaren. Het was een leuke avond, vol gelach en de Jack vloeide rijkelijk, zoals verwacht.

 

 

Drink met mate

Je vrienden bij Jack Daniel’s herinneren je eraan dat je met mate drinkt en verantwoordelijk geniet, in overeenstemming met de aanbevolen richtlijnen voor alcoholgebruik. Geen 18, geen alcohol.

Onder de whisky-connaisseurs zitten ongetwijfeld ook een aantal vleesliefhebbers, schroom dan vooral niet dit artikel  te lezen, wie weet ontdek je meteen je nieuwe favoriete restaurant.