SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Italiaans designer duo aan het woord

In 2006 begonnen zij met Studio Meneghello Paolelli nadat ze beiden van de studie van de Polytechnic of Design waren afgestudeerd. Het tweetal werd ondersteunt door Italiaanse en buitenlandse bedrijven met als doel een toegevoegde waarde te creëren door middel van productontwerp op het gebied van interieur. Hun studio heeft een eigenaardige methodologische benadering die hen ertoe brengt elk project te ontwikkelen door esthetische stimuli of ontwerpoplossingen te lenen, zelfs van productiegebieden die in strikte zin volledig buiten het ontwerp vallen. Het resultaat zijn producten die zowel functioneel en innovatief als zeer iconisch zijn, gekenmerkt door een autoritaire benadering van het project waarmee je hun handtekening kunt herkennen. Zij gingen aan de slag voor BOREK, en met succes!

Italiaans designer duo van BOREK aan het woord

Eerste ontwerp

‘We zijn in 2019 in Milaan in contact gekomen met BOREK, en we hadden een natuurlijk gevoel bij Frank en het hele team van het bedrijf. BOREK is een specialist in buitenmeubilair met een diepe Noordelijke ziel die kon worden gecombineerd met onze Italiaanse touch. Softline weerspiegelt deze dubbele ziel: een solide modulaire collectie met een vlotte en elegante aanpak. De perfecte combinatie tussen eenvoud, natuurlijkheid en comfort. Het internationale outdoor panorama is voortdurend in ontwikkeling. In het verleden waren we gewend aan bedrijven die gespecialiseerd waren in zowel binnen- als buitenmeubilair. Dit diepe verschil is langzaam aan het verdwijnen. Softline is in feite een “cross” collectie vanuit dit oogpunt. We willen graag een natuurlijk evenwicht bereiken tussen een outdoor en indoor banksysteem, een collectie die door het gebruik van het juiste textiel gemakkelijk in een indoor leefruimte kan worden geplaatst.

Herkomst

‘De naam Softline verwijst uiteraard naar de rugleuning die het onderscheidende kenmerk van de collectie is. De rugleuning is ontworpen als een grote zachte sjaal die de bank zelf omarmt: een volledig stoffen kussen dat de basis van de bank volgt en zich er op natuurlijke wijze aan aanpast. Het onderstel daarentegen is gemaakt van massief teakhout, bewust in contrast met het bovendeel om een gevoel van stabiliteit en evenwicht over te brengen.’

Ultieme verfijning

‘Softline is een modulair banksysteem dat bestaat uit zes elementen die in veel verschillende indelingen kunnen worden gecombineerd. De bijzonderheid van de rugleuning, ontworpen als een reeks verticale banden, geeft een gevoel van continuïteit bij het benaderen van de modules. De scheiding van de 2 delen gaat in feite schuil in het patroon van verticale lijnen, waardoor de indruk ontstaat van één enkel ononderbroken kussen. Omdat het over een paar gebogen buizen is gestoken, is de achterbank ook volledig afneembaar voor een eenvoudig onderhoud, en kan het gemakkelijk worden opgeborgen indien nodig.’

Je tuin naar een hoger niveau tillen door middel van dit artistieke, praktische kunstwerk? Ga naar borek.eu en geef een Italiaanse touch aan jouw lounge.

Een andere designer uit Italië heeft de handen ineengeslagen met Internazionale. Geen interieurdesigner, maar fashionmerk Moncler viert haar 70ste verjaardag op deze bijzondere manier!