SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Internationale vrouwendag: een ode aan de voetbalvrouw

Wat een powervrouwen bewegen zich op en rond de nationale voetbalvelden. Of het nu een speelster is, een scheidsrechter of ‘de vrouw van’. Ze spelen overal een belangrijke rol. Vandaag is het tijd om deze vrouwen in het zonnetje te zetten. Het is namelijk internationale vrouwendag! Hoog tijd om meer te verdiepen in vrouwen in de voetbalwereld.

Jill voor de camera van Life After Football

Geschreven door: Milan Verleg

“De vrouw van”

Om te beginnen heb je de bekende vrouwen van voetballers. Ze helpen hun man met alles en vaak wordt er gezegd dat ze “de vrouw van” zijn. Toch schuilt er veel meer achter deze vrouwen. Een voorbeeld hiervan is Noor Omrani. Ze is de vriendin van Feyenoord-rechtsback Marcus Pedersen en is dan ook elke wedstrijd op de tribune te zien. Toch valt ze ook op bij een andere sport. Ze is namelijk hockeyer bij HC Den Bosch, waar ze in 2021 voor het eerst landskampioenschap werd.

Een andere echte powerwoman is Laura Benschop. De vriendin van Davy Klaassen heeft een een indrukwekkend cv. Ze heeft gestudeerd in Canada waar ze de opleiding criminologie heeft gevold, waarna ze ervoor koos om haarstylist te worden. Ondanks haar drukke leven zit ze alsnog elke week Klaassen toe te juichen en wandelt ze vaak met hun hond Rio.

Iemand die we niet kunnen vergeten is Beau de Boer. De 23-jarige dochter van Frank de Boer is de vriendin van Calvin Stengs en is afgelopen week bevallen van haar eerste kindje. Het is een jongetje geworden en wij zijn dan ook erg benieuwd of hij het profvoetbal gaat halen! Daarnaast konden wij niet anders dan deze echte voetbalvrouw uitnodigen voor een shoot. Samen met Calvin genoten de twee van het heerlijke zonnetje terwijl wij de ene na de andere foto knipten. Ze vielen op met hun smaak voor fashion en dat geeft reden genoeg om de foto’s nog een keer erbij te pakken.

Beau geniet in unieke kleding
Laura tijdens shoot Life After Football
Noor schittert voor de camera

De voetballende vrouw

We kunnen natuurlijk niet de voetbalsters vergeten. Ze inspireren vele jonge meiden en de Oranje Leeuwinnen werden zelfs in 2017 Europees Kampioen. Mede hierdoor is de populariteit erg aan het groeien en dit zorgde afgelopen zaterdag voor een unicum. De vrouwenklassieker werd voor de eerste keer ooit gespeeld in de Johan Cruijff Arena en met 34.000 toeschouwers was dit een recordaantal bezoekers in de Eredivisie voor vrouwen.

Als we het dan hebben over voetbalsterren, denken wij meteen aan Jill Roord. De 25-jarige middenveldster heeft met FC Twente, Bayern München, Arsenal en VFL Wolfsburg prachten clubs op haar cv staan, maar onderscheidt zich niet alleen op het veld. De Nederlander is ook goed voor de camera. In 2020 ervaarden wij dat zelf met een fotoshoot in een woonwijk en de natuur. Jill genoot ervan en dat zie je goed terug op de foto’s.

Revolutie in de voetbalwereld

Afgelopen wereldkampioenschap was er iets unieks. Stéphanie Frappart werd de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit op een WK mannenvoetbal. Hiermee werd het duidelijk dat vrouwen steeds belangrijker worden in de voetbalwereld. Ook in Nederland. Zo is Shona Shukrula de afgelopen jaren grote stappen aan het maken en zo is ze zelfs al vierde official in de Keuken Kampioen Divisie. Een debuut in de Eredivisie kan daarom zo maar snel gaan komen!