SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

In Seoul verrijst een voetbalacademie met een Nederlands tintje

In Seoul zal in de toekomst een hypermodern nationaal voetbalcentrum verrijzen. En misschien wel het allermooiste is dat dit Korean National Football Centre een Nederlands tintje heeft.

Het Nederlandse architectenbureau UNStudio – van toparchitect Ben van Berkel – ontwierp een winnend masterplan ontworpen voor het Korean National Football Centre in Seoul. Dit gebeurde in samenwerking met de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het ontwerp is niet alleen een eerbetoon aan de sport en het heden en verleden van het Koreaanse voetbal. Maar gaat ook een plek worden waar voetbal, gezondheid, wellness, wetenschap, technologie en educatie centraal staan.

Hie Dung-Gu

Dat Nederland op het gebied van voetbal – in historisch opzicht – een succesvolle relatie heeft met Zuid-Korea is ons allen bekend. Deze bijzondere connectie gaat namelijk terug tot 2002, toen Guus Hiddink op spectaculaire wijze het Zuid-Koreaanse nationale elftal naar de halve finale wist te leiden. Het leidde in Zuid-Korea tot ongekende taferelen en zelfs tot in Nederland nam de Hie Dung-Gu-gekte grootste vormen aan. Dat Nederland en Zuid-Korea op het gebied van voetbal opnieuw de handen ineenslaan, is dan ook extra speciaal.

Korean National Football Centre

Masterplan van de toekomst

Het nieuwe National Football Centre (NFC) wordt enorm. Het terrein zal liefst 450,427 m2 in beslag nemen en wordt gebouwd in Cheonan-shi, Chungnam-do in Zuid-Korea. Volgens UNStudio ligt daar namelijk de toekomst van het Koreaanse voetbal, omdat internationale aanwezigheid bij het plan ook een cruciale rol speelt. Het ultramoderne NFC dient niet alleen als thuishonk van het nationale elftal en de trainers. Het wordt ook een kweekvijver voor toekomstige generaties topspelers. Hier zal de nadruk liggen op de optimale ontwikkeling van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarbij moet het ook een aantrekkelijke plek worden voor voetbalfans. Ze kunnen er genieten van de geschiedenis van het Koreaanse voetbal, gebruikmaken van diverse faciliteiten en zich daardoor nog meer verbonden voelen met hun club.

Korean National Football Centre

Topfaciliteiten

Door gebruik te maken van de nieuwste inzichten van sportwetenschappen en datatechnologie, wordt het National Football Centre een uiterst professionele voetbalvoorziening. Er komen twee stadions en meer dan tien verschillende soorten sportvelden, natuurlijke atletiekbanen en overdekte sportzalen. Deze faciliteiten hebben korte lijnen met talrijke gespecialiseerde sportartsen en behandelcentra, die ervoor moeten zorgen dat de atleten op de top van hun kunnen presteren. Met een luxehotel – compleet met overdekte en openlucht loungeruimtes, een spa, sauna en wellness centrum – biedt het NFC ook exclusieve mogelijkheden voor spelers om vóór en na hun training volledig te ontspannen.

“Als de bedenkers van het totaalvoetbal is voetbal voor ons veel meer dan alleen maar sport. Het is een uiting van onze cultuur, wetenschap en levensfilosofie. Voetbal brengt mensen dichter tot elkaar, het geeft ze een gevoel van saamhorigheid en vervult ze met trots,” aldus Ben van Berkel. De beelden van het nieuwe National Football Centre zien er in ieder geval al veelbelovend uit. We wachten dan ook met smart tot het klaar is.

De Champions League start weer! Hoe het ook alweer zat lees je hier!

Meer lezen over lifestyle, fashion en voetbal? Check dan onze Facebook en Instagram.