SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Illycaffè kopjes met een artistiek vleugje

Thuiswerken is voor velen al het nieuwe normaal geworden. Waar je normaal op kantoor de werkdag startte met een lekkere bak koffie met je collega’s moeten veel mensen dat nu alleen doen. De splinternieuwe kopjes van Illycaffè maken dit moment toch nog speciaal door een sterk staaltje artwork.

Illycaffè heeft al eerder een illy Art Collection uitgebracht en dat doen zij nu dunnetjes over met kunstenaar Stefan Sagmeister. De gevierde ontwerper zet het concept ‘Now = Better’ centraal. Hij mocht losgaan op het lege canvas van de iconishce illy-espressokop. De slogan lijkt nu misschien een beetje dubieus, gezien de huidige maatschappelijke omstandigheden, maar dit maakt het juist nu erg sterk volgens Sagmeister. Het geeft nieuwe hoop voor de toekomst en laat je stilstaan bij je bakkie koffie. Kijk naar de wereld vanuit een langetermijnperspectief.

Vooruitgang

Stefan Sagmeister is geboren in Oostenrijk, maar woont en werkt al lange tijd in New York. Hij is vooral bekend om zijn ontworpen cd-covers voor onder andere The Rolling Stones en Aerosmith. Sagmeister mocht voor illycaffè losgaan en koos voor kostbare mineralen, gespiegeld op het titanium oppervlak van de kop. De grafisch ontwerpen heeft het werk gepersonaliseerd door een ironische kwinkslag. Dit merk je misschien niet direct op als je het kopje ziet, maar het toont dat de huidige wereld niet goed onder controle is. Sagmeister kijkt juist naar de lange termijn en naar de aspecten die de mensheid aangaan. Zo is de gemiddelde levensduur flink verlengd en zijn er minder doden door oorlogen en natuurrampen. 

Illycaffè haar nieuwste zijn ontworpen door kunstenaar Stefan Sagmeister

Illy Art Collection ontwerper Stefan Sagmeister

Culturele agitator

Massimiliano Pogliani, CEO van illycaffè, omschrijft Sagmeister als een culturele agitator en geeft aan dat het precies is geworden wat men van deze grootheid had verwacht. Een positieve invalshoek van de mensheid en dat de leefomstandigheden ondanks alles blijft vorderen. Onderdeel van deze leefomstandigheden zijn de dagelijkse gebaren zoals het drinken van koffie, dat door illy een moment van inspiratie wordt. De 58-jarige ontwerper nodigt je uit om elke minuut van het leven met volle teugen te beleven. 

De Stefan Sagmeister-collectie van illycaffè is verkrijgbaar op www.illy.com in de volgende formaten:
2 espressokopjes voor € 48,-
2 cappuccinokopjes voor € 58,-
4 espressokopjes voor € 88,-
4 cappuccinokopjes voor € 108,-

Lees het hele interview in ons nieuwste magazine. Koop hem nu via www.lifeafterfootball.eu/product/issue-67/.