SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Zenith en Range Rover maken vet nieuw horloge

Wat is er vetter dan een Range Rover hebben? Juist, een Range Rover met een bijpassend horloge. En precies dat dachten de Britten ook, waardoor je wildste dromen nu uitkomen.

Tijdens de LVMH Watch Week in Dubai deze dagen valt het horlogenieuws over ons heen. Een van de coolste nieuwe horloges die daar geïntroduceerd werd, is een samenwerking tussen een horlogemaker en een automaker.

Het respectabele Zwitserse merk Zenith heeft samen met Range Rover een horloge gecreëerd dat dat perfect samengaat met de nieuwe Defender. Het horloge heeft een matzwarte kast en is verkrijgbaar met een rubberen band of een combinatie tussen rubber en canvas.

 

Het uurwerk mag er ook zijn: Zenith koos ervoor zijn legendarische El Primero uurwerk in de kast te stoppen. Gelukkig is dat ook goed te zien door het glazen achterdeksel: maar weinig horloges in deze prijscategorie zien er zo tof  uit. Dit uurwerk werd in 1969 voor het eerst geïntroduceerd en geldt als een van de eerste automatische chronografen ter wereld. Het heeft een bijzonder hoog tikgetal (36.000 vph) en bestaat uit 293 onderdelen.

Zenith en Range Rover maken vet nieuw horlogeHet is niet de eerste keer dat er een Range Rover editie is uitgebracht. Al eerder werkten de Britse automaker en de Zwitserse horlogemaker samen. Het is echter wel de eerste keer dat het horloge in de Defy-kast komt, wat het horloge echt ten goede komt. Het heeft meer uitstraling en meer eigenheid. Het horloge heeft een zwarte titanium kast met een forse afmeting: 44 millimeter.

De Defy is een van de nieuwste modellen in de collectie van Zenith. Het merk uit Le Locle heeft een aantal jaren met wisselend succes achter de rug, waarin de kenmerkende understated stijl van het merk soms werd overvleugeld door heel expressieve stukken. Tijdens de horlogeweek in Dubai laat het merk echter zien de weg naar boven weer gevonden te hebben: dit zijn horloges die we graag zien verschijnen!

Mocht je er eentje willen hebben, dan moet je snel zijn: de oplage is beperkt tot 250 stuks. De prijs ligt rond de € 14.000. Voor meer info, klik hier.