SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Horloge van de week: Chopard L.U.C XPS

Chopard L.U.C XPS Spirit of Nature laat zien dat mooi ook heel goed kan zijn.

De kans bestaat dat je bij Chopard vooral denkt aan luxe damesjuwelen. Of misschien zelfs aan de Palme d’Or, de trofee die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens het filmfestival van Cannes (en die door Chopard wordt gemaakt). Toch is het ook een heel serieuze en bijzondere horlogemaker, die wat meer van je aandacht verdient. Zeker deze Chopard L.U.C XPS.

Allereerst om de waardes waarmee Chopard handelt. Het merk is in familiebezit en wordt gerund door zus en broef Caroline en Karl-Friederich Scheufele. De meeste taken zijn onderling verdeeld, maar de herenhorloges worden voornamelijk door laatstgenoemde gemaakt.

In de afgelopen decennia heeft Scheufele laten zien dat hij van Chopard een horlogemaker van de allerhoogste orde wil maken. Het belangrijkste teken van die ambitie was de opening van een brandnieuwe manufactuur in Fleurier, een dorpje dat een mooie maar onderschatte horlogetraditie heeft.

Chopard

In die manufactuur maakt Chopard de prachtigste horloges met eigen uurwerken. De hoogst gesegmenteerde horloges komen in de L.U.C collectie, vernoemd naar Louis-Ullysse Chopard, de oprichter van het bedrijf. Deze collectie bevat inmiddels een zeer indrukwekkende reeks horloges, waaronder de ‘3 certifications watch’ – een stuk dat zowel een chronometer-, Fleurier-, en Genève-zegel kreeg voor zowel afwerking als accuraatheid. Die tijdloze waardes zitten ook in de designs; Chopard heeft altijd een elegante doch hedendaagse uitstraling. 

 

Maar de tijdloze waardes gaan verder. Chopard is namelijk al jarenlang zeer actief wanneer het aankomt op het verduurzamen van haar productie. Het is één van de meest toonaangevende luxe-merken op dat vlak zelfs. Een van de belangrijkste initiatieven is bijvoorbeeld ‘Fairmined’ goud. Het voert wat ver om dat allemaal hier uit te leggen, maar het komt er op neer dat Chopard al zijn goud mens- en milieuvriendelijk wil delven. Ook werd vorig jaar de ‘Alpine Eagle’ gelanceerd, een horloge waarvan de opbrengsten deels worden gebruikt om de biotoop in de Alpen te onderhouden.

Meer lezen over horloges? 

L.U.C XPS Spirit of Nature

Al die ambities komen ook samen in het nieuwste horloge dat Chopard heeft gelanceerd: de Chopard L.U.C XPS Spirit of Nature. ‘Putting ethics at the heart of aesthetics’, zegt Chopard er over en dat is precies wat ze doen. Het goud voor de kast is Fairmined en de band is vegetable-tanned. Het leer komt weliswaar van alligators, maar gecertificeerd door ITES (de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). De groene wijzerplaat heeft een blad-motief gekregen. In totaal worden er maar honderd stuks gemaakt van het horloge.

 

Binnenin tikt het dunne kaliber L.U.C 96.12-L met 22-karaats micro-rotor, dat dankzij twee veertonnen een gangreserve heeft van 65 uur. De accuraatheid horloge is uiteraard COSC-gecertificeerd. De kast meet 40mm in doorsnee. Voor meer informatie, zie Chopard.com.