SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het voetballende Meisje met de Parel

Urenlang door een kunstmuseum dwalen is niet aan iedereen besteed. Kunstenaar Louis Bever heeft een manier gevonden om deze kunstwerken interessant te maken voor iedere voetballiefhebber. Hij maakt eigentijdse portretten van klassieke schilderijen, waarbij hij gebruik maakt van retro voetbalshirts om een sportieve draai te geven aan zijn werk. Zijn passie voor voetbal en kunst komt tot uiting in zijn werk en trekt de aandacht van zowel kunstliefhebbers als voetbalfans.

Louis Bever geeft een voetballende twist aan romatische kunstwerken

Louis Bever’s werkwijze is persoonlijk en eerlijk, waarbij hij de mensen om hem heen vastlegt op een intieme manier. Zijn fotografiestijl heeft een romantische en filmische uitstraling die zijn werk herkenbaar maakt. De retro voetbalshirts die hij gebruikt, voegen een onverwacht element toe aan zijn werk en geven het een eigentijdse uitstraling. Het gebruik van deze voetbaltenues als onderdeel van zijn werk, maakt dat het werk van Bever uniek is in zijn soort.

Van pannen tot panna’s

Het matchen van schilderijen met foto’s is een uitdaging die Bever graag aangaat. Hij haalt inspiratie uit oude Engelse voetbalprogramma’s en schilderijen uit de romantiek stroming. Zijn persoonlijkheid wordt duidelijk weerspiegeld in zijn werk, waarbij Arsenal-shirts uit de jaren 90 en Le Creuset-potten en -pannen een prominente rol spelen. Dit laat zien dat Bever zijn passies en persoonlijkheid weet te integreren in zijn werk. Het Meisje met de Parel is hier natuurlijk een geweldig voorbeeld van, én kijk eens welk shirt zij aan heeft!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lou Bever (@louisbever)

Het is niet simpelweg een bestaand kunstwerk omtoveren naar iets eigentijds, het heeft ook een diepere betekenis. Het gaat niet alleen om het maken van een mooi beeld, maar om het vastleggen van de emoties en gevoelens van de geportretteerde. Zijn werk is intiem en persoonlijk, en zijn keuze voor retro voetbalshirts voegt een laag van authenticiteit toe aan zijn werk. Het roept herinneringen op aan voetbalwedstrijden uit het verleden en de bijbehorende emoties en gevoelens.

Hij toont aan dat Het Meisje met de Parel niet alleen in het museum thuishoort, maar dat het een integraal onderdeel kan zijn van ons dagelijks leven. Het gebruik van retro voetbalshirts als onderdeel van zijn werk geeft het een breder bereik en maakt het toegankelijk voor een breder publiek.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lou Bever (@louisbever)