SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het debuut van het krachtigste BMW M model ooit

München. De hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren, het jaarlijkse Oktoberfest, de Frauenkirche en de thuisbasis van Bayern München. Der Rekordmeister speelt haar thuiswedstrijden in de Allianz Arena met Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt in de gelederen. Het stadion ligt op steenworpafstand van een ander bijzonder gebouw van hoogstaande architectuur: BMW Welt. Het hoofdkwartier, showroom en museum van de Duitse autofabrikant. Een exemplaar dat absoluut in de showroom thuishoort is de nieuwe topversie BMW XM Label Red. Krachtiger, exclusiever en extravaganter.

BMW XM Label Red

Maximale performance

Een paar maanden na de productiestart van de BMW XM presenteert BMW M GmbH de absolute topversie van zijn eerste high-performance model met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Met 550 kW (748 pk) systeemvermogen – de V8 motor levert maximaal 430 kW (585 pk) en de elektromotor levert 145 kW (197 pk) – en 1.000 Nm koppel en vierwielaandrijving, is de BMW XM Label Red het krachtigste BMW M model ooit. De modelspecifieke ondersteltechnologie en geavanceerde regeleenheid van de aandrijflijn bieden een dynamische en sportieve rijbeleving van een ongekend niveau. De combinatie van benzinemotor en een elektrische motor is gelijk aan het concept dat gebruikt wordt in de BMW M Hybrid V8 endurance raceauto van BMW M GmbH. Deze auto heeft eerder dit jaar succesvol zijn debuut gemaakt in de Rolex 24 uur van Daytona en zal volgend jaar onder andere meedoen aan de legendarische 24 uur van Le Mans.

BMW XM Label Red
BMW XM Label Red

Extraverte design

Gespierde proporties accentueren het extraverte design van de dynamische Sports Activity Vehicle, met grote oppervlakken en scherpe lijnen. Designaccenten benadrukken het unieke karakter van de BMW XM Label Red en de focus op maximale prestaties. Kenmerkend zijn onder meer de accentlijsten in Toronto Red metallic. Extra exclusief is de gelimiteerde uitvoering met een oplage van 500 exemplaren wereldwijd en een nog expressievere styling. Tof detail is de aanduiding van ‘1 of 500’ onder de Touch Control Display.

De BMW XM Label Red is perfect voor de extraverte lifestyle en het verlangen naar bizarre prestaties van een auto die buiten de geijkte kaders treedt. De BMW XM Label Red is vanaf deze maand in de Nederlandse showrooms te beleven. De Nederlandse consumentenadviesprijs bedraagt €203.700,-.