SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gullit: ”Mijn droom is uitgekomen”

Afgelopen vrijdag heeft Amazon Prime Video de serie ‘Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte’ gelanceerd. In de zesdelige documentaire reeks maakt Gullit zijn langgewenste ontdekkingsreis naar het land waar hij al sinds zijn twaalfde een obsessie voor heeft: het oude Egypte. De voormalig topvoetballer is als analist of bij talkshows nog geregeld in de media te zien, maar nu dus ook in deze verrassende rol.

Ruud Gullit en de mysteries van het Oude Egypte

Het Oude Egypte

Het land stond al langer op de wenslijst van Gullit, maar nu brengt hij dan eindelijk bezoek aan het Oude Egypte. ”Deze reis is één van de mooiste dingen die ik heb mogen meemaken in mijn leven. Mijn droom is uitgekomen”, zegt Gullit tegen Prime Video. Het voetbalicoon reist in de serie dwars door het land met de rijke geschiedenis op zoek naar antwoorden op zijn vragen. Van de tombe van Toetanchamon tot de Sfinx van Gizeh, de voetballer komt op plekken waar normaal niemand mag komen. De voetballegende opent letterlijk deuren.

Wereldberoemdheden

In de eerste aflevering zien we vriend en voormalig topvoetballer van onder meer Ajax Ahmed Hossam, beter bekend als Mido. De aanvaller is mateloos populair in zijn geboorteland en wordt ook wel ‘De Koning van Caïro’ genoemd. Het wereldberoemde tweetal kan dan ook rekenen op een politie-escorte op weg naar hun bezoek aan het Egyptisch Museum in Caïro.

De serie ‘Ruud Gullit en de mysteries van het Oude Egypte’ is sinds afgelopen vrijdag 11 november exclusief te zien op Prime Video. Bekijk de trailer hier.