SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren

“Waar zijn we?” vraagt een moederstem. “In het ziekenhuis, voor m’n spiertjes.” Guus Bok is één van de duizenden kinderen in Nederland die lijdt aan deze ernstige spierziekte. Door de coronacrisis is de stichting Spieren voor Spieren de helft van de jaarlijkse inkomsten misgelopen. Daarom is er een een speciale campagne opgezet samen met verschillende Nederlandse topsporters. Hiermee wil de stichting zoveel mogelijk geld inzamelen voor de hulp van alle kinderen met een spierziekte.

Sport speelt binnen Spieren voor Spieren een belangrijke rol. De oprichting vond plaats in 1998 in samenwerking met het toenmalig Nederlands Elftal. En zo zijn de broertjes de Boer nog steeds nauw betrokken, maar zij zijn niet de enige (ex-)sporters die zich aan de stichting hebben gebonden. Andere ambassadeurs van de stichting zijn bijvoorbeeld Joëlle Smits, Louis van Gaal, Danny en Daley Blind, Marit Bouwmeester en Henk Grol.

Uitbreiding kindercentra

Corona maakt het verre van makkelijk voor Spieren voor Spieren. De stichting werft haar fondsen normaal door middel van evenementen. Deze zijn in deze huidige tijd geannuleerd en hierdoor wordt er 50% van de jaarlijkse inkomsten misgelopen. Door de campagne wordt er veel publiciteit gegenereerd met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Louis van Gaal is in de 538 ochtendshow geweest om het verhaal te mogen delen en op te roepen tot doneren. Ook zaten Henk Grol, Marit Bouwmeester en Danny Blind aan tafel bij talkshow programma M. Zij konden daar hun verhaal delen en oproepen tot het geven van een donatie.

Alle donaties worden gebruikt voor het versnellen van de diagnose en behandelingen voor de kinderen met een spierziekte. Voor deze kinderen is elke dag met een spierziekte er één teveel. Het Spieren voor Spieren Kindercentrum boekt absoluut resultaten en wil daarom uitbreiden naar Nijmegen en Leiden. Hier zijn wel weer donaties voor nodig.

Iconische sportitems

Bij deze campagne zijn verschillende Nederlandse (ex-)topsporters betrokken. Zij hebben allemaal een item ter beschikking gesteld. Deze kun je winnen door een donatie te doen op de website van de stichting. Doe je een donatie dan maak je automatisch kans op één van de prachtige items.

En het zijn hele uiteenlopende dingen die gedoneerd zijn. Sommige zijn zelfs iconisch te noemen. Elk item heeft absoluut waarde voor de sporter die het beschikbaar stelt. Ronald en Frank de Boer hebben een gesigneerde foto gedoneerd. Het is een foto waarop zij in 1995 namens Ajax de UEFA Champions League-beker vasthouden. Dat was hun eerste grote prijs. Henk Grol stelt zijn jack en bronzen medaille van de European Games 2019 beschikbaar. Louis van Gaal stelt een voetbal beschikbaar met alle handtekeningen van de Champions League winnaars van 1995.

Zo zijn er nog veel meer mooie items die gewonnen kunnen worden wanneer er een donatie gedaan wordt.

Met zijn allen kunnen we helpen, want gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren. Ook jij! Voor meer informatie en de volledige collectie bekijk: www.spierenvoorspieren.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.