SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Fit blijven in tijden van corona met Steve Chelius

Sporten is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Door de uitbraak van het coronavirus, worden we al een lange tijd beperkt in het uitoefenen van verschillende sportactiviteiten. De sportscholen blijven nog even dicht, een harde klap voor iedere personal trainer. Zo ook voor Steve Chelius van Book Your Trainer. Wij gingen met hem in gesprek over zijn ervaring als ondernemer tijdens de coronaperiode en wierpen een blik op de toekomst.

In maart 2020 ging Nederland op slot. Hoe speelde jij hier als ervaren ondernemer op in?

“Door oplossend te werk te gaan. We geven personal training in luxe hotel-gyms, waar onze klanten ook kunnen werken, dineren en ontspannen. Toen de hotels dichtgingen, moesten we schakelen. Maar de essentie van de dienst die we aanbieden blijft hetzelfde: mensen motiveren en helpen naar een gezonde levensstijl. Gelukkig hadden we een warme zomer. We hebben vele lessen buiten verzorgd, in parken en op atletiekbanen. Achter de schermen was er ineens tijd voor het bedenken van een online product, wat we binnenkort lanceren. Iets waar ik waarschijnlijk anders niet de tijd voor had vrijgemaakt.”

Ben jij door deze gehele coronaperiode anders gaan denken op het gebied van ondernemen?

“Ik realiseer me dat een tweede stroom van inkomsten als ondernemer nu belangrijker is dan ooit. Een vangnet als extra fundering voor financiële zekerheid. 2020 was voor ons een succesvol jaar, maar ik ben me door de coronacrisis wel bewust geraakt dat een secundair product binnen mijn bedrijf interessant kan zijn. De online bedrijven waren de lachende derde in deze crisis. Ik ben nu op zoek naar samenwerkingen met bedrijven die systemen en diensten aanbieden die aansluiten bij Book Your Trainer en de waarde van ons product doen stijgen.”

Houd je zelf een strak weekschema aan?

“Ja, structuur is voor mij van essentieel belang. Ik train van maandag tot en met zaterdag, waarbij ik een bovenlichaamschema iedere dag afwissel met een onderlichaamschema. Zondag is mijn rustdag. Ik ‘hoop’ liever niet op de winst, maar bereken graag de weg naar het einddoel. Mijn trainingen zijn daarom altijd meetbaar en resultaatgericht. Maar er is ook echt wel ruimte voor spontaniteit. Ik snack net zo goed, maar kies daarvoor mijn momenten.”

 Is er een bepaalde bezigheid die jij elke dag gedaan MOET hebben?

“Gericht bewegen, gezond eten en rusten. Moet. Verder ben ik een diepe denker. Ik filosofeer veel en wil iedere dag het gevoel hebben dat ik iets heb gedaan dat bijdraagt aan persoonlijke groei. Hoe klein ook.”

Wat is jouw levensmotto?

“Wees comfortabel met oncomfortabel zijn. Je regelmatig buiten je comfortzone begeven, geeft je de kans om te groeien. Om je grenzen te verleggen, nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe kwaliteiten in jezelf te ontdekken.”

Waar haal jij voldoening uit wat betreft je werk?

“Bij het aanreiken van oplossingen. Mensen die bij ons aankloppen, willen geholpen worden om hun sportieve doelen te bereiken. Bij het behalen van resultaten voelt het voor mij dan ook als een gezamenlijke overwinning. Iets wat ik met een lach zou kunnen doen, zelfs als ik er niet betaald voor zou krijgen. Ik voel voldoening als ik mensen kan helpen.”

Het is de periode van thuiszitten. Hoe speel jij hier op in met Book Your Trainer?

“Dat klanten hun doelen kunnen blijven behalen, vind ik het belangrijkst. We blijven daarom met ze sporten in videocalls, doen tussentijdse metingen en organiseren daarnaast fysieke trainingen in het park, op afstand. Ook houden we een Book Your Trainer-Community bij, waarin we gezonde recepten, workout video’s en foto’s delen om klanten te blijven motiveren om te bewegen.”

Wat is je allergrootste droom met je eigen bedrijf?

“De ultieme premium sportbeleving creëren die perfect aansluit bij de hedendaagse lifestyle waarbij wonen, werken en ontspannen meer in elkaar over zullen vloeien.”

Kun jij je qua karakter koppelen aan een voetballer?

“Ik las laatst een artikel over een voetballer. Toen hij zeven jaar was, liep hij een half jaar stage bij Willem II en Feyenoord. Ze wilden hem allebei graag hebben, maar hij koos op gevoel voor Willem II, omdat het ‘warmer’ aanvoelde. Hoewel zijn hele familie voor Feyenoord was, koos hij anders. Het typeert het karakter van Frenkie de Jong. Ik kan me hierin vinden want ik handel ook vaak intuïtief.”

Hoe hoop je als 67-jarige pensioenganger terug te kijken op je werkleven?

“Tevreden en voldaan. Met een gevoel dat ik het niet anders had willen doen. Als ik opnieuw een carrière had kunnen kiezen, weet ik zeker dat het weer in de fitnessbranche zou zijn, mijn passie overbrengen op anderen. Sport is wie ik ben.”

 

Wij van Life After Football hebben enorm veel bewondering voor de ondernemers in deze zware periode. Ondanks deze periode blijft Steve Chelius positief in het leven staan, deze positiviteit siert hem. Wij zijn ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. Hopelijk mag hij deze zomer weer los gaan en excelleren in hetgeen waar hij energie uit haalt, sporten! 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram en volg ons voor dagelijkse content.