SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

FC Afkicken heeft dé podcast voor voetballers, door voetballers

Kijk, dat is een naam waar je mee thuis kunt komen: de Cor Potcast. Deze voetbalpodcast van FC Afkicken is anders dan andere podcasts, aangezien hier profvoetballers zelf het woord nemen. In deze serie van zes afleveringen lopen randzaken, bijzaken en ‘een beetje voetbal’ dwars door elkaar.

Het nieuwe concept, De Cor Potcast, wordt gepresenteerd door Excelsior-spelers Thomas Verhaar en Maarten de Fockert en Sparta-speler Bart Vriends. Zij nemen de luisteraars mee in de wereld van het profvoetbal. Zij vertellen anekdotes uit hun voetballeven van zowel binnen als buiten de kleedkamers.

FC Afkicken en Cor Pot

Cor Pot, speelde vroeg in zijn carrière voor Sparta en is altijd Spartaan gebleven. De meeste wedstrijden speelde Cor Pot echter voor Excelsior. Momenteel is de geboren Hagenaar assistent-trainer van Feyenoord onder hoofdtrainer Dick Advocaat. En daarmee verenigt Pot -volgens de makers althans- het Rotterdamse voetbal.

Cor Pot zou de eerste gast zijn geweest aan de zijn naam dragende podcast, maar door het coronavirus is dit geannuleerd. Meer achterliggende gedachten wat betreft de podcastnaam zijn er eigenlijk niet, Cor Pot zelf speelt geen enkele rol.

Setting

Elke week zullen de drie spelers aanschuiven en hu n verhalen delen uit het voetbalwereldje. Wanneer de situatie omtrent het coronavirus het toelaat zal er geregeld een gast aanschuiven. Waar de heren ieder hun eigen anekdotes ter gehore brengen, is er ook ruimte voor diepere gesprekken over het leven.

Thomas Verhaar is de sfeermaker van de drie. Hij heeft ervaring in de podcastwereld, want hij schuift geregeld aan bij de jongens van FC Afkicken als side-kick. Maarten de Fockert manifesteert zich onbewust in de rol van de side-kick die iets te goed voorbereid is. De gespreksleider van de drie is Bart Vriends. Waar Vriends normaal gesproken een meedogenloze verdediger is, transformeert hij in de podcast naar een welbespraakte presentator.

Nieuw concept

Al twee jaar geleden opperde de eigenaar van FC Afkicken, Neal Petersen, het idee van De Cor Potcast. Na een aantal testafleveringen, kregen de voetballers de go om daadwerkelijk de podcast op te gaan leveren. Volgens Petersen waren de testafleveringen al hilarisch en zaten deze boordevol humor en prachtige anekdotes.

 

De FC Afkicken/De Cor Podcast is vanaf nu te luisteren via spotify.

Meer voetbalnieuws lezen? Check dan onze Facebook en Instagram!