SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Facebook stelt voor: geen Koningsdag maar woningsdag (zo doe je dat)

Zoals de meesten weten vieren we dit jaar geen Koningsdag, maar Woningsdag. Geen grote festivals, niet met je bootje op de Amsterdamse grachten, maar gewoon thuis. Facebook springt hier op in en deelt aan aantal tips van particuliere initiatieven om er toch een geslaagde Woningsdag van te maken.

10.00 uur

Om het nationalistische gevoel nog meer om hoog te krikken gaan we met z’n allen het Wilhelmus zingen. Op Facebook zal een Woningsdag-livestream verschijnen van het Wilhelmus in het Concertgebouw. Zing uit volle borst mee samen met je geliefde, kinderen of huisgenoten vanaf je balkon, uit het raam of vanuit je tuin. Wees gerust, we gaan niet alle 15 coupletten zingen.

10.30 uur

Wat is een Koningsdag zonder vrijmarkt? Dus ook dit jaar kun je langs de kleedjes met oude spulletjes lopen, maar wel online. Er zijn door verschillende gemeentes al online vrijmarkten opgezet en mocht je er geen kunnen vinden. Check dan even de lokale initiatieven van Egmond aan Zee, Walcheren of ’t Gooi.

Geen koningsdag, maar woningsdag dit jaar

12.00 uur

Ga je normaal gesproken naar een van de vele festivals? Haal nu je festival in huis met de Balkoningsdag. Volg vanaf 12 uur de livestream waarbij alle muziek van onze Hollandse Helden voorbij komen. Versier je balkon of je tuin en bouw je eigen feestje. Om 13.00 uur gaan we traditiegetrouw even toosten op de verjaardag van Koning Willem-Allexander zijn 53ste verjaardag.

14.00 uur

Het begint al gezellig te worden, maar dit is nog niet alles. We gaan een online kroegentocht doen. Scoor de Prins Pils Box en meld je vanaf 14.00 uur voor de livestream. In de box zitten verschillende biertjes die bij een Delftse kroeg hoort. Deze kroegen hebben allemaal hun eigen spel of activiteit georganiseerd en hier kun je natuurlijk aan meedoen. In de box zit ook het Willie in je Woonkamer Bierformulier met opdrachten die je met vrienden en familie kunt uitvoeren. Je vindt alles in de Bierbox wat je nodig hebt, je hoeft alleen nog even in te tunen op de livestream. Naast Delft hebben Leiden en Utrecht ook een soortgelijk alternatief.

15.30 uur

De koninklijke hap. Van al dat bier en wijn krijg je natuurlijk trek. Maak je eigen stevige borrelplank of bestel er een bij een lokale onderneming. Zo geef je hun ook nog een steuntje in de rug. Veel cateringbedrijven of grandcaf√©’s zouden dat enorm op prijs stellen.

16.00 uur

Sluit jouw Woningsdag af met heel Nederland. Samen brengen we een Nationale Toost die in het teken staat van positiviteit en verbondenheid. Zo kunnen we even laten zien dat we tijdens deze coronacrisis met 17 miljoen mensen sterk staan.

Doe mee en deel jouw Woningsdag!

Haal tijdens de coronacrisis ook een beetje het vakantiegevoel in huis met Club Med vanuit huis.

Nog meer quarantainetips nodig? Hou dan onze Facebook en Instagram in de gaten!