SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

F1 Trophy ontworpen door Nederlandse kunstenaar

Dit weekend staat voor de tweede keer deze eeuw de grote prijs in Zandvoort op het programma. Vorig jaar reed Max Verstappen in zijn thuisrace naar een spectaculaire overwinning. Mocht de huidige leider in het wereldklassement dit kunstje weten te herhalen dan staat er hem een bijzondere prijs te wachten. De F1 Trophy voor deze jaargang is namelijk ontworpen door contemporary artist Pablo Lücker. De kunstenaar, die onder meer bekend is om zijn werk ‘Visuele droomschrift’, is door titelsponsor Heineken gevraagd om de trofee te ontwerpen. Het ontwerp is afgelopen maandag door Pablo zelf aan het grote publiek gepresenteerd.

Pablo Lücker ontwerpt F1 trophy

Circuit Zandvoort als inspiratiebron

We spraken met Pablo over zijn werk in aanloop naar het raceweekend. Het design is geïnspireerd door de race van de vorige editie in Zandvoort. ”Ik heb geprobeerd om de levendigheid van het circuit, de fans en het gevoel van verbinding in Nederland, allen samen te smelten in het ontwerp. Daarnaast staat mijn kunst altijd voor happiness en een vrolijke vibe”, begint Pablo, die geen onbekende is met het circuit. ”Ik heb ooit een slipcursus op het circuit gehad, dus ik weet wel wat van het circuit. Ook heb ik veel informatie online verzameld.”

De totstandkoming van het ontwerp was een race op zich. “Het was een race tegen de klok om de trophy af te krijgen. Je wil natuurlijk als artiest het maximale eruit halen, dus je gaat het ontwerp vanuit alle oogpunten nog eens goed bekijken om het te perfectioneren”, aldus Pablo, die vervolgens vertelt wat hij zelf met autosport heeft. ”Ik kom natuurlijk uit Roermond, wat dichtbij Echt ligt. In Echt heb je het Verstappen kartcenter en daar kwam ik geregeld. Aan het einde kwam dan altijd Max even racen en hij reed iedereen het snot voor de ogen. Dus op jonge leeftijd ben ik al in aanraking met hem gekomen.”

No boundaries

Het ontwerpen van de F1 Trophy voor de Heineken Dutch Grand Prix is een mooie mogelijkheid voor Pablo, maar het is geen endgame op het gebied van sport voor de kunstenaar. “Natuurlijk is het een enorme kans om je kunst tentoon te stellen voor zo’n groot publiek, maar er zijn nog zoveel andere dingen die ik graag wil doen! Ik zou mijn kunst graag nog naar de maan willen sturen met behulp van Elon Musk. Ik geloof niet in een endgame, ik geloof in no boundaries”, besluit het artistieke wonder.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Onlangs spraken wij met Ronald Koeman en hadden we het onder andere over zijn periode bij FC Barcelona. Lees alles hierover in ons nieuwste magazine: ISSUE #74! Koop jouw exemplaar nú in de Life After Football webshop en laat ons weten wat je ervan vindt!

F1 Trophy
Onthulling F1 Trophy