SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Eric Cantona treedt als zanger op in Nederland

Waar bepaalde voetballers na hun carrière niet weten wat ze moeten doen, voert Eric Cantona al zijn hobby’s uit. Zo kennen we de Fransman tegenwoordig als acteur, schilder, poëet, fotograaf en zelfs zanger. In april kun je zijn schitterende stem zelf aanschouwen wanneer hij optreedt in Rotterdam en Amsterdam. Een concert dat je als voetbalfan natuurlijk niet mag missen!

Eric Cantona

Acteur en fotograaf

King Eric zette op 11 mei 1997 een punt achter zijn voetbalcarrière. Hij hing zijn Manchester United-shirt aan de wilgen en focuste zich op zijn andere hobby’s. Zo is de aanvaller onder andere bekend als acteur en heeft hij een rol in de Franse actiefilm ‘AKA’. De film kwam uit in mei 2023 en werd al door meer dan 71 miljoen mensen bekeken op Netflix.

De voormalig voetballer pakt tegenwoordig ook fotografie op. Dit doet hij niet alleen als hobby, maar vanuit zijn persoonlijke drive om zich creatief te kunnen uiten. Dit speelt natuurlijk al zijn hele leven een rol. Ook op het voetbalveld zorgde hij altijd met zijn creativiteit voor schitterende acties en doelpunten.

Eigen mini-album

Muziek was het laatste ontbrekende stukje en dat heeft hij ook afgevinkt. In 2023 werd zijn eigen mini-album ‘I’ll Make My Own Heaven’ uitgebracht door Universal Music. Hier hoorde de mensen voor het eerst dat Cantona ook een schitterende stem heeft. De muziek laat je een kant zien van de Fransman die intiem en diep is.

Cantona legde uit waarom hij het mini-album heeft uitgebracht. “Muziek is altijd een deel van mijn leven geweest. Ik heb altijd muziek opstaan. Waarom nu pas beginnen, dus vele jaren later? Simpelweg omdat het mij de tijd daarvoor ontbrak. Tijdens de lockdown is het me eindelijk gelukt om serieus gitaar te leren spelen. Hoewel ik nog steeds een slechte gitarist ben, voelde ik me zelfverzekerd genoeg om een paar nummers vorm te geven.”

Check het filmpje hieronder om de indrukwekkende stem van Cantona te horen!

Concerten

In oktober en november 2023 maakte de Fransman zijn eerste tournee door Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij trad onder andere op in de voetbalsteden Marseille en Manchester. In april komen daar twee Nederlandse voetbalsteden bij. Op 2 april treedt hij op in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en 26 april staat hij in het Meervaart Theater in Amsterdam. Daarnaast geeft Cantona ook nog een optreden op 3 april in Antwerpen. De kaartverkoop voor alle drie de shows is gestart!