SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

En de prijs voor beste koffie gaat naar…..

De Ernesto Illy International Coffee Award wordt elk jaar uitgereikt aan de beste koffieleverancier en die te belonen voor de aandacht en passie die ze elke dag aan hun werk besteden. Door middel van kwaliteits- en duurzaamheidsparameters wordt er een winnaar gekozen door de onafhankelijke jury, die bestaat uit specialisten, chef-koks en culinair- en wijncritici.

illy reikt de prijs voor beste koffie uit

The Best of the best

De Zuid-Amerikaanse landen Brazilië en Colombia, de Centraal-Amerikaanse landen El Salvador, Honduras, Costa Rica, Nicaragua en Guatemala, Het Aziatische India en het Afrikaanse Ethiopië vielen het meest op tijdens de oogst. De verschillende soorten koffie werden geanalyseerd onder diverse brouwmethoden: espresso, mokka, infuuskoffie en filterkoffie. De winnaar wordt op verschillende criteria uitgekozen, de rijkdom en complexiteit van het aroma, de elegantie en balans van smaken en de intensiteit van de aroma.

En de winnaar is…

De winnaar van dit jaar is afkomstig uit India! Het Jumboor Estate vertegenwoordigd door B.M. Nachappa is verkozen tot ‘Best of the Best’. De beslissing is genomen door een onafhankelijk panel van internationale culinaire en koffie-experts. De juryleden beschreven de winnaar als een intense koffie die een zijdeachtig, delicaat en zacht gevoel in de mond achterlaat, versterkt door tonen van chocolade, karamel, citrusvruchten, walnoten en een vleugje fruit. Het is de eerste keer dat India de Ernesto Illy International Coffee Award wint. De koffie wordt hier verbouwd in de schaduwen van hoge bomen, meestal met andere gewassen in dezelfde omgeving. Het Jumboor Estate ligt op een hoogte van 950-1000 meter in een gebied met rijke organische bodems. De stroming van zuiver water, welke uit de nabijgelegen berg stroomt, wordt gebruikt bij de koffieverwerking. De gebieden grenzend aan de waterlopen moeten in natuurlijke staat gelaten worden, zonder dat er gewassen op worden verbouwd.

Er is ook een prijs uitgereikt door een jury van consumenten, de “Coffee Lover’s Choice” award. Dit werd door middel van blinde proeverijen in geselecteerde illy cafés over de hele wereld georganiseerd. De winnaar van deze prijs is Proyecto Lift Olopita in Guatemala, vertegenwoordigd door Alfonso Urbina Perlata. Het doel van Proyecto Lift Olopita was om kleine koffietelers samen te brengen en samen de beste landbouwpraktijken om koffie van hoge kwaliteit te produceren. Het project heeft inmiddels al 112 families van koffieproducenten samengebracht. De koffietelers krijgen voortdurend training van de technische afdeling van koffie exporteur Mercon Guatemala. Hiermee wil Mercon Guatemala hen helpen om volwaardige managers te worden van hun familiebedrijven. Dit moet er ook voor zorgen dat de prijzen beter worden voor hun duurzame koffie.

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram

Alessandro Bucci
Andrea Illy
Massimiliano Pogliani