SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Emancipatie in een kop koffie

Koffie en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo staan ouders met een kop koffie langs het veld op de zaterdagochtend kijkend naar hun kinderen, terwijl ook grootheden in de voetbalwereld vaak te spotten zijn met een ‘bakkie’ op de tribune. Toch steel je pas de show als je drinkt in stijl. En dat kan met de nieuwe Art Collection van het Italiaanse illy in samenwerking met kunstenares Judy Chicago.

Drink je koffie in stijl

Collectie met bekende kunstenaar

De Art Collection is in samenwerking met Judy Chicago. Zij staat bekend om haar grote installaties, zoals The Dinner Party en Birth Project, waarin zij de veelzijdige rollen van de vrouwen in de geschiedenis en de cultuur blootlegt. Nu richt ze zich op een nieuw project voor illycaffè, waarin iconische espressokopjes van meer dan 30 jaar geleden centraal staan.

Het gaat om vier kopjes die geïnspireerd zijn door het “Reïncarnatietriptiek”. Hierbij illustreert Judy de maatschappelijke beperkingen die in het verleden aan vrouwen werden opgelegd naar een plaats van culturele en creatieve vrijheid. Elk kopje heeft dan ook zijn eigen betekenis. Het staat symbool voor één van de volgende vrouw: Maria Antonietta, de koningin van Frankrijk; Madame de Stael, romanschrijfster, filosofe en politiek schrijfster; George Sand, feministische schrijver en Virginia Woolf, schrijfster.

De geschiedenis van de vrouw

Judy Chicago sprak daarnaast zelf over de samenwerking met illy: “Ik was geïnteresseerd in de samenwerking met illy voor dit project, omdat het vertalen van mijn werk in toegankelijke producten meer mensen in staat stelt om te leren over de schilderijen waarop de afbeeldingen zijn gebaseerd. Ik hoop dat deze kopjes de nieuwsgierigheid en het gesprek over mijn carrière aanwakkeren en dat de mensen die ze kopen meer leren over de geschiedenis van de vrouw.”

Vorige week werd de illy Art Collection getoond tijdens de internationale kunstbeurs Frieze New York. Vanaf juli is de collectie verkrijgbaar in de illy e-shop. Hier kun je vier espressokopjes kopen voor een prijs van 94 euro, terwijl je vier cappuccinokopjes kunt bemachtigen voor een prijs van 114 euro.