SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DGTL, het meest duurzame festival, komt er aan

Het muziekevenement van 2020 is het Electronic music event DGTL. Naast de focus op muziek en kunst- en lichtobjecten, heeft DGTL dit jaar als missie om volledig circulair te worden.

Op 11 en 12 april wordt de achtste editie van electronic music event DGTL gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. DGTL zet ook dit jaar in op duurzaamheid, wat bij de organisatie al vanaf het begin in 2013 een belangrijk item is. Bij het festival draait het natuurlijk ook om de muziek. Met elektronische beats trekken zij al jaren een groot publiek. In de afgelopen jaren is het DGTL-festival ook ver buiten haar landsgrenzen getreden met festivals in Barcelona, Madrid, Santiago, São Paulo, Tel Aviv en Bangalore. De bakermat van het DGTL-event ligt echter in Amsterdam.

Vooruitstrevend

Naast de muziek kun je op het evenemententerrein je culturele hart ophalen. Er zijn dit jaar licht- en kunstobjecten te bewonderen, daarnaast is er dit jaar een unicum. Vanaf 2020 heeft DGTL ook als missie om volledig circulair te worden. Dat wil zeggen dat zij urine gaan omzetten tot (grijs)water en ontlasting wordt tot compost verwerkt. Net als in de gewone maatschappij zijn er op dit festival ook verschillende stromen aanwezig. Met geld-, energie-, voedsel-, kennisuitwisseling-, water- en creativiteitstromen ziet DGTL haar terrein als living-lab voor circulaire innovatie. Met deze pilot hoopt DGTL en de Gemeente Amsterdam een blauwdruk te bieden wat in de toekomst gebruikt gaat worden voor andere festivals, maar ook voor andere evenementen, buurten en steden.

Programma

Op het tweedaagse electronic music event DGTL zullen 64 topartiesten optreden verspreid over 7 podia. Deze stages geven allemaal hun eigen festivalvibe en muzikale verbreding. Beide dagen start het evenement om 12.00 uur en de laatste sets en optredens eindigen om 23.00 uur. Daarnaast is ook een prominenter deel van het programma weggelegd voor live performances op het grote LIVE!-podium. Hier kun je elke dag vijf optredens bijwonen. Verwachte hoogtepunten zijn dat The Howling op DGTL een nieuw album presenteert. De wereldprimeur Âme & Marcel Dettmann, The Black Madonna & HAAi en de live-set van DJ Of The Year 2019 Octo Octa. Bezoekers van DGTL kunnen verder vette sets en baanbrekende optredens verwachten van onder meer Sven Väth, Acid Pauli, Adriatique, Nina Kraviz, Bonobo (DJ), Honey Dijon, kas:st (live), LSD, Oscar Mulero, KI/KI, Mind Against, Paul Kalkbrenner, Recondite (live), Job Jobse, ROD en Theo Parrish.

Meer weten of lifestyle? Check nu onze Facebook en Instagram.

Ga voor tickets naar www.dgtl.nl