SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Een eerbetoon aan Kobe Bryant

Woensdag zou Kobe Bryant 45 jaar worden. Nike wil het icoon, die door sommigen wordt gezien als de beste basketbalspeler ooit, eren met de lancering van de nieuwe Kobe A.D. schoenen. Deze zijn een eerbetoon aan de Mamba Mentality van Kobe. Wat deze mentality inhoudt? We leggen het hieronder uit!

Kobe Bryant

Mamba Mentality

De nieuwe Kobe A.D. zijn helemaal gericht op de speciale Mamba Mentality. Dit is een mentaliteit die voortleeft bij spelers die alles op alles willen zetten om hun grenzen te verleggen. Het gaat om de eindeloze nieuwsgierigheid, de wil om beter te worden, om dingen uit te zoeken en je over het eindresultaat geen zorgen te maken.

Het verhaal achter het design

Eerder, toen Kobe Bryant in 2016 een punt achter zijn carrière had gezet, kwam Nike met de Kobe A.D. als verwijzing naar een jaar van groei en transformatie voor de 18-voudige All-Star. Ze blikten terug op een bijzonder moment uit zijn carrière. Nu hebben ze het heel anders aangepakt.

Het vernieuwd design is gebaseerd op zijn loopbaan na het basketbal. Daarnaast dient deze schoen ook als eerbetoon voor de legendarische basketballer. Senior Product Line Manager Tony Grosso geeft namens Nike uitleg over het design: “Aanvankelijk hadden we Dynamic Flywire op de bovenkant, waardoor het er heel skeletachtig uitzag, maar Kobe wilde graag een verborgen ondersteuningselement. Daarom hebben we Flywire gebruikt voor sterkte en daarop een synthetische toplaag aangebracht.”

Er is daarnaast goed gekeken naar de kwaliteiten van Kobe. Als speler maakte Kobe namelijk gebruik van snelle wendingen, zijwaartse bewegingen en schijnbewegingen om verdedigers te verrassen. Dit is precies wat je met de nieuwe Kobe A.D. kunt doen. De schoen is zorgvuldig ontworpen voor de plotselinge versnelling, zodat jij uit het niets wedstrijden kunt beslissen.

Deze schoen is de eerste schoen van de Halo-schoenconcept lancering. Dit concept is bedacht en gecreërd door Vanessa Bryant. De releases van dit concept zullen jaarlijks op de verjaardag van Kobe plaatsvinden. Met als achterliggend doel om Kobe’s verjaardag te eren.

Nike collabs with Vanessa Bryant for 'Halo' Kobe 8 Protro
'Halo' Kobe 8 Protro release

Heb jij interesse in de schoen? Vanaf woensdag 23 augustus kun je ze kopen op de site van Nike!