SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

De 3 steenrijke voetballers met contracten voor het leven bij Nike en adidas

Sponsorcontracten voor het leven waardoor atleten in één keer een miljard rijker zijn. Het is een luxe die een klein aantal topsporters maar heeft verdiend. Zo zijn er maar drie spelers in de historie van het voetbal die een contract voor het leven hebben gesloten met merken als Adidas en Nike.

David Beckham lifetime adidas deal

1. Cristiano Ronaldo: $1 miljard deal met Nike

De Portugese superster Cristiano Ronaldo heeft geen introductie nodig. Hij is één van de meest toonaangevende en succesvolste voetballers van deze eeuw, waardoor merken hem maar al te graag als ambassadeur willen hebben. Ronaldo is al sinds 2006 gecontracteerd door Nike en tekende in 2016 een lifetime deal voor naar verluidt $1 miljard. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

2. Lionel Messi: $1 miljard deal met adidas

Natuurlijk ontbreekt ook Lionel Messi niet op deze lijst. De Argentijnse wereldkampioen tekende in 2017 een lucratief contract bij adidas, met wie hij al sinds 2006 samenwerkt. Naar verluidt was Messi hierdoor in één klap $1 miljard rijker en zal hij nog de rest van zijn leven het Duitse voetbalmerk promoten. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

3. David Beckham: $160,8 miljoen deal met adidas

Lionel Messi is niet de enige voetballer die een contract voor het leven tekende met adidas. In de zomer van 2003 tekende David Beckham als allereerste voetballer ook zo’n contract nadat hij zijn transfer maakte naar Real Madrid. De globale superster zou hier naar verluidt $160,8 miljoen voor hebben gekregen, wat op dat moment een van de grootste sponsorcontracten ooit was die adidas tekende. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Ondanks dat deze drie voetballers contracten voor het leven hebben, betekent het niet dat andere voetballers veel minder verdienen aan hun deals met andere grote merken. Zo krijgt Neymar naar verluidt 26 miljoen euro per jaar van Puma, en luxe modemerken als Fendi, Burberry en Gucci betalen ook steeds vaker zevencijferige bedragen aan voetballers om ambassadeur van hun merk te worden. 

Hoewel deze sponsorcontracten erg lucratieve bijkomstigheden zijn voor de voetballers, zijn het tegelijkertijd ook erg complexe zaken die van grote impact kunnen zijn op de carrière van elke speler. Want is het verstandig om een contract voor het leven te tekenen? Een sportrechtadvocaat kan deze vraag beantwoorden. De gespecialiseerde advocaten van advocaten-, notarissen en belastingadvieskantoor AKD bieden niet alleen op juridisch gebied transparante ondersteuning, maar ook als strategische partners in het succes van voetballers.

Benieuwd wat AKD voor jou kan betekenen bij zowel grote als kleine sponsordeals? Lees hier meer of neem gerust contact op!