SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: Top Boy

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende serie of documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen keer namen we je mee in de documentaire ‘Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy’. Deze week staan er wederom indrukwekkende beelden op het programma. We nemen je mee in de serie ‘Top Boy’, die een kijkje geeft in het leven van twee Londense drugsdealers.

Top boy

Een nieuw begin

Waar Mocro Maffia ons vertelt over de wereld van drugscriminaliteit in Nederland, toont de serie Top Boy ons de heersende drugsproblemen in Engeland. Tussen 2011 en 2013 werd de misdaadserie uitgezonden op de Britse zender Channel 4, waar het na twee seizoenen gecanceld werd. Met hulp en support van wereldberoemde rapper Drake, die enorm fan is van de serie, werd de serie een nieuw leven ingeblazen door Netflix. De streamingsdienst lanceerde het ‘eerste’ seizoen in 2019. Nu, drie jaar later, kunnen de fans eindelijk genieten van seizoen twee.

Het verhaal

Top Boy vertelt het verhaal van drugsdealers Dushane en Sully. De serie speelt zich af in een arme en door drugsbendes gedomineerde flatwijk in London. De twee kundige dealers strijden continu om geld en macht in de drugswereld. Echter is dit niet zonder gevaar; in hun oude vertrouwde buurt is er dreiging om elke hoek. De misdaadserie toont ons een rauw-realistisch beeld van de Britse criminele wereld. De personages krijgen te maken met verschillende obstakels, maar blijven vechten om de ‘top boy’ van de Londense straten te zijn. In de serie worden vriendschappen op de proef gesteld en allianties gevormd.

De eerste twee reeksen van de misdaadserie, die te zien waren op Channel 4, zijn ook door Netflix opgenomen onder de naam ‘Top Boy: Summerhouse’. De seizoenen die Netflix zelf produceerde zijn daarentegen te vinden onder de naam ‘Top Boy’.

Lees hier de vorige DOCU DAY: ‘Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy’.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.