SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: I Am Ali

I Am Ali

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Documentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Made in Utrecht’ over het tragische verhaal van Rob de Wit. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘I Am Ali’.

Door de jaren heen hebben we prachtige voetbaldocumentaires mogen bewonderen, maar er zijn ook een aantal andere sportdocumentaires die onze aandacht hebben getrokken. Daarom hebben wij besloten om je deze week mee te nemen in de documentaire I Am Ali over de boks-legende Muhammad Ali. De Amerikaanse bokser wordt vaak in één adem genoemd met de sport. Volgens sommigen is hij de grootste atleet van de 20ste eeuw, waardoor hij nog altijd de bijnaam The Greatest draagt. Ali is voor velen een inspiratiebron geweest om de vechtsport te gaan beoefenen. Hij leefde voor zijn sport en alles moest hiervoor wijken. In 1981 besloot The Greatest te stoppen met boksen, waarna hij de focus legde op religie, filantropie en activisme. Ali stond voor de idealen van gelijkheid, rechtvaardigheid, vrijheid en vrede. Altijd gepassioneerd, altijd gedreven. In 2016 overleed de grote boks-legende, maar zijn sportieve nalatenschap zal nog eeuwen voortleven.

I Am Ali

We kennen allemaal de legendarische bokser Muhammad Ali, maar de persoon Ali is moeilijk te doorgronden. Toch is het regisseur Clare Lewins gelukt om je een intiem en hartverwarmend kijkje te geven in de man achter de legende, zoals we deze sporticoon nog nooit eerder hebben gezien. In 106 minuten wordt zijn verhaal in I Am Ali verteld aan de hand van exclusieve toegang tot het privéarchief van Ali’s ‘audio dagboeken’ gecombineerd met ontroerende interviews en verklaringen van zijn familie en vrienden. Zo komen onder andere zijn dochters, zoon, ex-vrouw en broer en boks-legendes als Mike Tyson, George Foreman en Gene Kilroy aan het woord. Na het kijken van deze documentaire zal je nog meer bewondering hebben voor de atleet, maar vooral voor de persoon Ali. De documentaire is te bekijken op Videoland!

Check hier het artikel ‘Rob de Wit, Made in Utrecht’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.