SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: A Kanye Trilogy

Wekelijks trakteren we jou op een indrukwekkende documentaire uit de voetbal-, fashion- of lifestyle-industrie. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘Neymar: Perfect chaos’. Deze week staat er wederom een indrukwekkende documentaire op het programma genaamd ‘Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy’. Deze documentaire geeft een kijkje in de carrière van de spraakmakende superster Ye West.

Kanye West

Het begin van succesverhaal 

Vorige week woensdag lanceerde Netflix de eerste aflevering van de docu-serie van de veelbesproken superster. In deze driedelige documentaire wordt ‘Yeezy’ gedurende twee decennia gevolgd door filmmaker Clarence ‘Coodie” Simmons. Coodie is vanaf de eerste ontmoeting sterk onder de indruk van de Amerikaanse rapper en zijn geloof in succes. Daarom besluit Coodie, wanneer Ye later van Chicago naar New York vertrekt, hem achterna te gaan en zijn leven te documenteren. Van heel dichtbij zie je Ye’s intense en continue strijd naar succes en zie je hoe zijn gedrevenheid hem uiteindelijk beloonde.

Een andere kant van Ye

Al op jonge leeftijd ontwikkelt de woordkunstenaar een grote liefde voor muziek en droomt hij van een carrière als rapper. In de documentaire krijg je te zien hoe zijn succes in de muziekwereld begint bij het producen van beats voor verschillende sterren. Ook zie je hoe Ye gedurende deze periode zijn uiterste best doet om niet alleen als producer, maar ook als rapper serieus te worden genomen in de muziekwereld. Van zijn debuutsingle ‘Trough the Wire’ tot aan zijn Grammy Award voor beste rapalbum, in deze documentaire blijft niets van Ye’s turbulente carrière onbesproken. In dit persoonlijke portret zien we door de lens van Coodie het inspirerende en indrukwekkende verhaal over de opkomst van een van de grootste hiphopsterren van de 21e eeuw.

De eerste twee afleveringen van de documentaire van de Amerikaanse superster zijn nu te zien op Netflix.

Lees hier de vorige DOCU DAY: ‘Neymar: Perfect chaos’.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.