SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dive into Archive: prijswinnende Nigel de Jong

De Fashion Player of the Year is al jaren een begrip in de moderne voetbalwereld. Vele Nederlandse- en internationale voetballers zijn genomineerd geweest, maar vandaag duiken we in het archief naar een wel hele speciale nominatie. In 2014 was niemand minder dan huidig KNVB directeur topvoetbal, Nigel de Jong, genomineerd en dit leverde hele vette beelden op.

Dive into Archive: prijswinnende Nigel de Jong

Strijd om Fashion Player of the Year

Op 7 oktober 2014 werden de stembussen geopend. Vier weken lang konden onze volgers via alle social mediakanalen op hun favoriete Fashion Player stemmen. Naast Nigel de Jong waren ook Lasse Schöne, Eljero Elia, Lucas Andersen, Jeffrey Bruma, Joey Suk, Orlando Engelaar, Ricardo van Rhijn, Ruud Boymans, Demy de Zeeuw en Willie Overtoom genomineerd.

Na een intense strijd werden de stemmen geteld en was de uitslag bekend. Met het overgrote deel van de stemmen werd Nigel de Jong gekroond tot Fashion Player 2014. Hadden we dit verwacht? Eigenlijk wel. Want Nigel de Jong is op-en-top stijlicoon en daarmee terecht Fashion Player nummer één.

Nigel de Jong laat al jaren menig modehart sneller kloppen. En ja, natuurlijk ook ons voetbalhart. Maar in de toenmalige strijd ging het maar om één ding: wie kleedt zich het best en wordt Fashion Player 2014? Nigel de Jong heeft met zijn shoot gedurfd de grenzen opgezocht. En met succes. De op-en-top gestylde voetballer kreeg met afstand de meeste stemmen en liet tien geduchte concurrenten verslagen achter.

Het was niet de eerste keer dat Nigel de Jong te bewonderen was in Life After Football-stijl. In ISSUE 16 wist hij ook zijn fame te pakken door een bijzonder unieke shoot. Check de beelden hieronder!

Nigel de Jong werd Fashion Player 2014
Zoals we Nigel kennen, niet bang.

Interessante wending in Life After Football

Onlangs kwam voor velen enigszins opvallend nieuws dat Nigel de Jong de nieuwe directeur topvoetbal van de KNVB gaat worden. Zo opvallend is het echter niet als je weet wat voor werkervaring Nigel heeft en welke studies de voormalige middenvelder heeft gevolgd.

Zo volgde de bikkelharde verdedigende middenvelder een opleiding aan de Johan Cruijff University waar hij zich specialiseerde in sportmanagement. Hier wist hij zijn Bachelor- én Masterdiploma in te behalen. Verder is hij bezig aan UEFA-managementopleiding Executive Master for International Players (MIP). Wellicht kennen jullie een aantal van zijn klasgenoten? Zo deelt De Jong het klaslokaal met voormalig topverdediger Nemanja Vidić en de Duitse middenvelder Sami Khedira. Eerder voltooide de voormalig middenvelder van onder andere Ajax, HSV, Manchester City en AC Milan al de tiendaagse cursus Business Management aan het prestigieuze Harvard.

Na zijn studies is De Jong begonnen met werken als sportanalist. Zo werkte hij tot voor kort voor Viaplay en was hij ook als analist te zien in Qatar en Engeland. Tijd voor het echte managementwerk bij de KNVB, maar gezien de strijdlust die Nigel op het veld had moet dit ook ongetwijfeld een succes gaan worden.

 

Zo zien we Nigel de Jong niet vaak, maar de Fashion Player shoot wist hij te nailen!