SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit is de beste koffieteler ter wereld!

Illycaffè kondigde eerder de negen Arabica-koffieproducerende landen en de finalisten aan voor de zevende Ernesto Illy International Coffee Award, opgedragen aan de zoon van de oprichter van het bedrijf en een pionier op het gebied van deugdzame samenwerking met telers om duurzame, hoogwaardige koffie te produceren. Vorige week donderdag hebben Tracon Trading uit Ethiopië en CoopeAtenas uit Costa Rica de “Best of the Best”- en “Coffee Lovers’ Choice”-awards in ontvangt mogen nemen. Dit gebeurde onder toeziend oog van ’s werelds beste koffietelers in het Palazzo Colonna in Rome.

Ernesto Illy International Coffee Award

De Ernesto Illy International Coffee Award

In de loop van dit jaar analyseerden de kwaliteitscontrole laboratoria van illycaffè monsters van de oogst uit 2021/2022 en selecteerden de beste partijen. De finalisten kwamen uit Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda. ”Wederom heeft de Ernesto Illy International Coffee Award de beste producenten van hoogwaardige, duurzame Arabica-koffie samengebracht, met wie we een passie voor uitmuntendheid delen die wordt nagestreefd door verantwoorde keuzes op basis van economische, sociale en ecologische duurzaamheid langs de hele waardeketen”, aldus Andrea Illy, voorzitter van illycaffè.

‘Best of the best’-award

Tijdens het event heeft een onafhankelijk, multidisciplinair panel van internationale experts waaronder koks, journalisten, koffieproevers en koffieprofessionals de negen finalisten beoordeeld om uiteindelijk Ethiopië met Tracon Trading uit te roepen tot de beste koffieteler ter wereld. Zij mochten de ‘Best of the Best’-award in ontvangst nemen.

Coffee Lovers’ Choice

Naast de prijs vanuit de experts, is er ook één vanuit de consument: de ”Coffee Lovers’ Choice”-award. Er zijn een reeks proeverijen in de flagship stores over de hele wereld georganiseerd. Hier konden de consumenten de koffie van de negen finalisten proeven om vervolgens hun stem uit te brengen. Uiteindelijk kon CoopeAtenas uit Costa Rica op de meeste stemmen rekenen.

Ernesto Illy International Coffee Award
Ernesto Illy International Coffee Award

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Ook interesse om hardcopy verhalen te lezen? Koop ons nieuwste magazine ISSUE 75 in de Life After Football shop!