SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Dit is dé huisfotograaf van Memphis en Mbappé!

Het moment dat Mbappé zijn contract tekende bij Paris Saint-Germain, betekende ook de doorbraak van een fotograaf die tot op dat moment alleen nog kon dromen van de top. Nu levelt hij met de wereldtop alsof het gewone mensen zijn.

RAKEEM is de persoonlijke fotograaf van wereldsterren als Mbappé en Memphis
Photography Rakeem
Words Arjan van Drunen

 

Hoe het komt dat de foto’s op de socials van wereldsterren als Paul Pogba, Memphis Depay, Presnel Kimpembe, Samuel Umtiti en nog vele anderen er zo strak uit zien? Dat is onder andere dankzij de Franse topfotograaf Rakeem (30). Als youngster begon hij met video. De clips op tv inspireerden hem en hij wilde zijn vakantieherinneringen op dezelfde manier in beeld brengen, met dezelfde energie. Hij begon te filmen en vrienden ontdekten dat de Fransman talent had. Ondanks dat hij niet direct het geld had om een fotocamera te kopen, wist Rakeem na lang sparen toch de stap te zetten naar fotografie. Een gouden zet.

Rakeem begon met digitaal. De energie van analoog beviel hem naar eigen zeggen al snel, maar hij wilde niet in de ‘trend’ vallen. Toch is hij zichzelf blijven bijscholen en trainen en is hij nog lang niet uitgeleerd. ‘De kracht van analoog schieten is dat je zelfs met een simpele foto, de energie van het moment kunt voelen’, aldus Rakeem.

Memphis Depay en Ronaldinho shot by Rakeem
Rakeem schiet wereldsterren als Mbappé, Lingard en Sancho

Tussen de sterren

Een belangrijk moment was de contractondertekening van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain. De bijzondere dronevideo van Rakeem ging viral in de geboortestad van Mbappé: Parijs. Niemand maakte nog content zoals hij dat kon en dus viel het op! Vervolgens wisten topspelers de weg naar Rakeem te vinden om toffe beelden te schieten. Sindsdien stopte de bal niet meer met rollen. Onder de indruk was hij niet van de WK-gangers en Champions League-winnaars. Het zijn naar eigen zeggen immers ook maar gewoon mensen met wie hij erg goed levelt. Dat is ook waarom de spelers graag door Rakeem geschoten willen worden. De vibe is al snel heel relaxed en er hangt geen gênante of arrogante sfeer.

Op de vraag wie hij nog wel eens zou willen fotograferen, antwoordt Rakeem direct: ‘Ronaldinho!’. Onlangs mocht Rakeem de Braziliaanse wereldster fotograferen tijdens zijn galawedstrijd in Miami, maar hij heeft hem nog nooit geportretteerd. Net als Zidane en Ronaldo Lima, straalt Ronaldinho een bepaalde energie uit die uniek is. Rakeem geeft aan dat het hem fantastisch lijkt om de wereldster te schieten in Brazilië met alle legendarische shirts van de Seleção om hem heen. Aan stoppen denkt de fotograaf nog lang niet en met zijn speciale energie en oog voor detail zal hij de sterren altijd blijven inspireren. En dat inspireert ons dan weer.

RAKEEM is de persoonlijke fotograaf van wereldsterren als Mbappé en Memphis

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Hardcopy verhalen lezen? Onlangs zaten wij met Robin van Persie en hadden we het onder andere over zijn padeltalent. Lees alles hierover in ons nieuwste magazine te verkrijgen in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!