SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze Nederlandse stemmen zul je horen rondom het WK

Het WK is in aantocht. Net als bij alle voetbalwedstrijden worden ook de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap van commentaar voorzien. Onze eigen staatsomroep NOS heeft nog niet bekend gemaakt welke analisten aanschuiven. Ben je benieuwd naar wat de Nederlandse analisten te zeggen hebben? In dit artikel vertellen we je op welke zenders de Nederlandse (oud-)voetballers te horen zijn.

Ruud Vormer als analist bij Sporza

Ruud Vormer en Youri Mulder te horen bij Sporza

Bij onze Zuiderburen hoor je tijdens het WK commentaar van Ruud Vormer en Youri Mulder. Ruud Vormer speelt momenteel als middenvelder bij Club Brugge en was hier tot dit seizoen vaak vaste basisspeler en aanvoerder. Daarvoor stond hij onder contract bij AZ, Roda JC en Feyenoord.

In 2018 ontving hij nog de Gouden Schoen voor beste speler van België. Als middenvelder zal hij vast en zeker zijn licht laten schijnen over de prestaties van mede-middenvelders als Steven Berghuis, Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Davy Klaassen tijdens de wedstrijden van Oranje.

Ook Youri Mulder is geen onbekende in het voetbal. Hij is de zoon van voormalig voetballer Jan Mulder en is zelf ook profvoetballer geweest. Hij speelde onder meer bij FC Twente en Schalke 04 en tussen 1994 en 1999 in het Nederlands elftal. In 2008 begon hij als voetbalanalist bij Studio Sport en was hij vaste gast bij het televisieprogramma Studio Voetbal.

Tegenwoordig is hij vooral te zien bij Ziggo Sport, waar hij onder andere tafelgast is bij Rondo. Daarnaast heeft hij ook lange tijd samen met Evert ten Napel co-commentaar geleverd voor het populaire voetbalspel FIFA en is hij sinds vorig jaar lid van de Raad van Commissarissen bij Schalke 04.

De televisie-uitzendingen van het WK zijn via Sporza te volgen op de Belgische zenders Canvas, Ketnet en Één. Heb je deze zenders niet of kijk je de wedstrijden liever online of onderweg op je smartphone? Dat kan! Met het juiste internet abonnement kun je wedstrijden volledig meekijken.

Grote internationale namen bij BeIN Sports

BeIN Sports is een wereldwijd netwerk van sportkanalen van de Qatarese mediagroep beIN. Grote namen uit de voetbalwereld schuiven hier vaak aan om wedstrijden te analyseren. Zo zijn Gary Neville (oud Manchester United) en Arsène Wenger hier regelmatig te aanschouwen. Daarnaast is er een behoorlijke kans dat een aantal huidige sterspelers ook aanschuift tijdens dit WK.

De Nederlandse stem die al een aantal jaren bij BeIN Sports te horen is, is die van Ruud Gullit. Als voetballer speelde hij onder meer voor AC Milan en Chelsea en maakte tussen 1981 en 1994 deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Na zijn profcarrière ging hij aan de slag als coach, met wisselende resultaten. Maar als analist doet hij het voortreffelijk, in Nederland eerst voor de NOS, RTL en Ziggo Sport en in het buitenland onder andere voor de BBC en Sky Sports. Nu vertoont hij zijn kunsten dus bij beIN Sports, waar hij wellicht straks vergezeld wordt door Mohamed Salah (Liverpool) en Riyad Mahrez (Manchester City).