SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze kunst hebben de voetballers in huis

Voetbal zelf wordt door sommigen omschreven als kunst. Denk aan een geweldige tiki-taka aanval of een schitterende omhaal. Toch creëren voetballers niet alleen kunst, maar zijn ze er ook fan van. Ze hangen hun huis vol met schilderijen of andere kunstwerken. Vandaag lichten we vijf Nederlandse kunstenaars uit die waarschijnlijk erg gewaardeerd worden door de profvoetballers.

Deze kunst hebben de voetballers in huis

Pablo Lücker

We beginnen dit lijstje met niemand minder dan Pablo Lücker. De moderne kunstenaar is geen onbekende voor Life After Football en dat heeft zo zijn redenen. De Nederlander is sinds kleins af aan al een echte kunstenaar en dit brengt hij over op van alles. Zo kan hij zomaar een kunstwerk creëren van een Lamborghini. Voor ons is zijn hoogtepunt toch een sportgerelateerde. Pablo mocht namelijk in 2022 de prestigieuze beker voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland ontwerpen. Wij waren er erg van onder de indruk en dat was Max Verstappen ongetwijfeld ook.

Moderne kunst van Pablo Lücker

Thomas Barkie

Ook Thomas Barkie staat bekend om zijn bijzondere kunst, waarmee hij zomaar in de huizen van de profvoetballers kan hangen. Al was hij graag zelf profvoetballer geweest. Het was altijd zijn grote droom en het echt maken van kunst kwam eigenlijk pas later naar voren. Dit begon vooral tijdens het reizen, toen er een passie voor fotografie ontstond. Dit vond de kunstenaar uiteindelijk zo leuk, dat hij er iets mee wilde gaan doen. Wij, en de voetballers, zijn hier erg blij mee, want nu maakt de Nederlander schitterende kunstwerken van de meest bijzondere plekken op aarde.

Thomas Barkie maakt unieke kunstwerken

Kamp Seedorf

We gaan door met Kamp Seedorf. Het kunstenaarscollectief staat bekend om hun street-art, waarmee ze Amsterdam vaak omtoveren tot een lust voor het oog. Toch zijn voetbalspelers ook ongetwijfeld fan van de kunst. Zo creëren ze ook schilderijen, laptopstickers en nog veel meer. Je kunt er heel je huis mee designen. Het is dan ook vooral gericht op voetbal en dat maakt het erg aantrekkelijk voor de spelers. Al is het voor de fans ook erg leuk om hun favoriete spelers op de muur langs het stadion te aanschouwen.

Voetbalkunst voor in huis

Anton Corbijn

Voetballers zijn vaak ook erg geïnteresseerd in muziek. De kunst van Anton Corbijn past hier perfect bij. De kunstenaar begon als muziekfotograaf en zo heeft hij onder andere een portret geschoten van muzieklegende David Bowie. Zijn kunst wordt dan soms ook wel omschreven als een combinatie van muziek en film en dit zorgt voor een perfecte match met voetballers. Al zijn muzikanten zelf ook groot fan. Zo kreeg een van zijn tentoonstellingen bezoek van Martin Garrix.

Een mix van muziek en kunst

Selwyn Senatori

De laatste in dit lijstje is Selwyn Senatori. Het is een Italiaans-Hollandse kunstenaar die bekend staat om zijn interessante kunst. Het is namelijk gericht op Amsterdam, eten, drinken, dure auto’s, feesten en nog veel meer. Al zit er ook een andere gedacht achter deze kunst, als je je er meer in verdiept. Dit zorgt ervoor dat vele mensen zijn kunstwerken in huis willen hebben en daar vallen de voetballers ook onder. Al verbaasd ons dat helemaal niks.

Bijzondere kunst van Selwyn Senatori

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.