SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze acht voetballers acteerden in films en series

Is het je weleens overkomen dat je lekker op de bank zit, een serie of film kijkt, en plotseling verschijnt je favoriete voetballer op je beeldscherm. Het overkwam mensen afgelopen maand tijdens de misdaadserie Sleepers. Waar Henk ten Cate onder de meeste mensen bekend staat als voormalig profvoetballer en trainer, zullen sommigen hem vanaf nu kennen als acteur. De 69-jarige Amsterdammer speelt in de serie Sleepers als het hoofd van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). Hiermee is hij niet de enige (oud-)voetballer die ook voor een carrière in Hollywood kan gaan. We lichten acht spelers uit die te zien zijn in bekende films en series!

Noa Lang

Eljero Elia (Scotoe)

We trappen het lijstje af met Eljero Elia. De aanvaller zette vorig jaar een punt achter zijn voetbalcarrière en speelt een rol in de gloednieuwe film Scotoe. De film is pas sinds vandaag te zien en naast Elia spelen er nog meer Nederlandse acteurs en influencers in de film. In de trailer kun je de oud-voetballer van onder andere Feyenoord al een paar seconden in actie zien.

Neymar (La Casa de Papel)

Ook Neymar kan acteren aan zijn cv toevoegen. In de wereldberoemde serie La Casa de Papel speelt de aanvaller een rol als Braziliaanse monnik. De sterspeler is in twee afleveringen van het derde seizoen te aanschouwen. Op X bedankte de Braziliaan La Casa de Papel voor deze kans. ‘Ik heb mijn droom gerealiseerd door in mijn favoriete serie mee te spelen’.

Zlatan Ibrahimović (Asterix & Obelix: The Middle Kingdom)

Zlatan Ibrahimović speelt in de film Asterix & Obelix: The Middle Kingdom, waarin hij de Romeinse soldaat Caius Antivirus speelt. De film kwam vorig jaar uit en wellicht is de Zweed voortaan vaker te aanschouwen in films. In een interview met Radio 105 vertelde Zlatan dat hij altijd probeert zijn grenzen te verleggen. ‘Waarom zou je normaal zijn als je beter dan dat kan zijn? We zien het wel in de toekomst. Ik ben nieuwsgierig naar bepaalde dingen, bijvoorbeeld acteur worden. Dat is iets wat me adrenaline geeft.’

Royston Drenthe (Mocro Maffia)

Royston Drenthe voetbalde ooit bij Real Madrid, maar is ook fan van acteren. De 36-jarige Rotterdammer heeft een rol in de serie Mocro Maffia. Drenthe doet zich voor als een gangster die in drugs handelt onder de naam Frenkie Prof. In gesprek met NOS reageerde de voormalig voetballer op zijn rol. ‘Broer, ik zeg je eerlijk: ik ben trots op mezelf. Een shout-out naar iedereen op de set die mij deze kans heeft gegeven om te rocken.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royston Ricky Drenthe (@roya2faces)

Noa Lang (Ferry)

Wat kan Noa Lang niet? Sinds september mag de linksbuiten zich officieel rapper noemen en een fotoshoot kan hij als geen ander, dat zagen we in onze Life After Football ISSUE 78. Ook voor acteren kun je hem gerust om tips vragen. Vorig jaar maakte hij zijn filmdebuut met een rol in de serie Ferry. Of de aanvaller van PSV beter kan acteren dan voetballen? Daar mag je zelf over oordelen! Kijk hieronder hoe Ferry (gespeeld door Frank Lammers) Noa Lang bedreigt.

Pelé (Escape to Victory)

Pelé is een van de beste voetballers ooit en ook in de acteerwereld drukte hij zijn stempel. De grootheid speelde eerst in Braziliaanse tv-series en uiteindelijk had hij rollen in grote, wereldbekende films. Vooral zijn acteerkunsten in de film Escape to Victory zijn voortreffelijk, waarin hij een schitterende omhaal scoorde. Al was voetballen natuurlijk altijd al zijn sterkste punt.

David Beckham (Only Fools and Horses)

David Beckham speelde in meerdere films en documentaires. De Engelsman bracht eerder dit jaar zijn eigen documentaire BECKHAM uit, maar wij vinden zijn rol in de Britse serie Only Fools and Horses nog specialer. Hierin moest de voormalig voetballer niet over zijn leven vertellen, maar leerde hij echt acteren. Check het filmpje hieronder!

Eric Cantona (Elizabeth)

We sluiten het lijstje af met de oud-voetballer die in de meeste films en series speelt: Eric Cantona. De Fransman staat in de voetbalwereld bekend om zijn karatetrap en speelde in meer dan dertig films. Hij maakte zijn acteerdebuut in de Oscar-winnende film Elizabeth, maar hiervoor moeten we terug naar 1998. Herken jij Cantona in het filmpje hieronder?