SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De voetbalgrootheid met tatoeages van Leonardo da Vinci en het boeddhisme

Zlatan Ibrahimović heeft officieel een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. De Zweedse aanvaller staat onder andere bekend als iemand met vele uitspraken en schitterende doelpunten, maar voor ons viel hij ook ergens anders mee op: zijn tatoeages. De spits trok meerdere keren zijn shirt uit na een doelpunt en zijn huidtekeningen waren meteen zichtbaar. Vandaag verdiepen we ons wat meer in deze tatoeages en lichten wij zijn vijf meest bijzondere voor jou uit.

De bijzondere tatoeages van Zlatan Ibrahimović

1. De koivis

Op de linkerschouder van Zlatan is een koivis te zien. Een tattoo die je niet heel vaak voor ziet komen in de wereld, maar de Zweed heeft er een goede reden voor. In zijn eigen boek, Ik Zlatan, vertelde de grootheid dat hij de vis had getatoeëerd omdat het “tegen de stroom in ging”. Iets wat erg goed past bij de karaktereigenschappen van Zlatan.

2. Five Deva Faces Yantra

Ook op de rug van Zlatan zijn meerdere tatoeages te vinden, maar de Five Deva Faces Yantra is voor ons één van de meest bijzondere. Het is namelijk een boeddhistische tatoeage. De tattoo bestaat uit vijf kleine boeddha’s en elke boeddha vertegenwoordigt een element: wind, water, vuur, creatieve perceptie en ruimte. Volgens het boeddhisme weert het ziekte en letsel af.

3. Vitruvian Man

Een andere tatoeage op zijn rug is de Vitruvian Man. Dit is één van de bekendste tekeningen van Leonardo da Vinci waarin je een naakte man met de armen en benen in overlappende posities kunt zien. Het doel van de tekening is om lichaamsverhoudingen weer te geven en het staat bekend als een iconische afbeelding uit de Renaissance.

Unieke tattoo Zlatan Ibrahimović
Boeddhistische tatoeage van Zlatan Ibrahimović

4. Speelkaart voor zijn vrouw

Op de buik van de de goalgetter zijn twee speelkaarten zichtbaar. Dit is een tatoeage die vaker voorkomt, maar Zlatan heeft er goed over nagedacht. De oud-voetballer heeft gekozen voor twee azen en in de harte aas is de letter ‘H’ verwerkt. Er wordt gezegd dat dit is gedaan voor zijn vrouw Helena Seger. De klaverenaas daarentegen staat bekend als een gelukssymbool.

5. Familie op één

Familie is voor Ibrahimović het allerbelangrijkste. Het is hierdoor niet verrassend dat de namen van zijn ouders op zijn huid staan. De naam van zijn moeder staat op zijn linker biceps en de naam van zijn vader op zijn rechter biceps. Onder de naam van zijn vader staan nu ook de namen van zijn twee zonen, maar deze zijn pas later toegevoegd. Om het helemaal af te maken is de familienaam Ibrahimović in het Arabisch getatoeëerd op zijn rechterarm.

Eerder keken we al naar de beroemde uitspraken van Zlatan Ibrahimović. Ben je benieuwd naar zijn beste quotes? Lees ze nu!