SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De Range Rover ziet Abraham

Land Rover viert de 50e verjaardag van de Range Rover. Om dit te vieren introduceren zij een nieuwe limited edition: de Range Rover Fifty. Wij waren sowieso al fan van de 4×4 der 4×4’s en dit ‘cadeau’ is de kers op de taart. 

De geschiedenis van Land Rover gaat natuurlijk al verder terug dan 50 jaar geleden. In de jaren ’40 produceerden zij de eerste terreinwagens en in 1970 werd de eerste ‘Range’ gepresenteerd door Land Rover. De rest is geschiedenis. De Range Rover-familie werd langzaam uitgebouwd met de Sport, Velar en Evoque versie. De laatste versie, de Evoque, was het eerste ontwerp van Gerry McGovern (CCO) in dienst van Land Rover. 

De gehele timeline is te vinden in het Youtube-filmpje wat Land Rover speciaal heeft gemaakt voor deze verjaardag.

Land Rover

Land Rover staat natuurlijk niet alleen bekend om haar luxe en comfort. Wist je bijvoorbeeld dat Land Rover ook twee keer de Parijs-Dakar rally won? Dat maakt de Land Rover juist zo vet. Het verliest haar offroad-vaardigheden niet, ondanks haar luxe uitstraling.

De Fifty

Van deze nieuwe limited edition worden maar 1.970 exemplaren gemaakt. En dat verwijst uiteraard naar het introductiejaar. De Fifty heeft 22-inch velgen en aan de buitenkant prijkt het ‘Fifty’-opschrift. Dit opschrift is gemaakt door Gerry McGovern en is zowel aan de buiten- als aan de binnenkant te vinden. 

Er zal ongetwijfeld een massale interesse zijn voor de Fifty en als je tot de gelukkigen behoort die hem kan aanschaffen, heb je nog enkele keuzes te maken. Kies je voor de standaardlengte of wil je een Fifty met verlengde wielbasis? Qua kleur kun je kiezen uit de kunnen kiezen uit Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. In zeer gelimiteerde aantallen kun je de Land Rover Fifty ook nog in die drie Heritage-kleuren uit het originele Range Rover-kleurenpalet kiezen: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White. Qua motoren is er de keus uit een benzine-, diesel- of een Plug-In Hybride P400e-versie. Voor het jubileum heeft Land Rover ook nog een speciaal boek uitgebracht over de Range Rover. Check het boek hier!

Check ook het artikel van De 11. Deze keer over pareltjes die nog geen interland hebben gevoetbald.