SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De Porsche van Maradona kan binnenkort van jou zijn

Afgelopen jaar namen we afscheid van Diego Armando Maradona. De trots van Napels, de trots van Argentinië, de trots van de gehele voetbalwereld. Een groot verdriet voor iedere voetballiefhebber. Het enige wat nu nog over is zijn de mooie herinneringen aan hem. Om het verdriet draaglijker te maken, is er onlangs geweldig nieuws verschenen. De exclusieve Porsche 911 Carrera van deze overleden wereldster gaat namelijk naar de veiling, dus wees er snel bij!

Veilinghuis Bonhams kwam onlangs met geweldig nieuws. Op 3 maart wordt El Diego’s Porsche 911 Carrera namelijk geveild in Parijs tijdens de Les Grand Marques Du Monde à Paris Sale. Na het overlijden van Diego Maradona is dit een geweldig item om de pijn te verzachten. De Porsche maakt deel uit van een beperkte oplage van Carreras in de vroege jaren ’90. Als auto- en voetballiefhebber kan het niet anders dan dat je deze auto in bezit wilt hebben. De verwachte kosten van de Duitse sportauto liggen tussen de € 150.000 – € 200.000 euro.

Maradona’s Porsche 911 Carrera

In de vroege jaren ’90 bracht Porsche tijdens een tweejarige productie, 1200 modellen van het toenmalige nieuwe Type 2 Carrera 2 WTL (Works Turbo Look) op de markt. Een beperkte oplage, waarvan Diego Maradona in november 1992 een exemplaar wist te bemachtigen. De Carrera is vandaag de dag nog steeds even stijlvol als in ’92. Het zilveren lakwerk en het gladde, zwarte lederen interieur is geheel in tact gebleven. Ondanks de 120.000 kilometer die El Diego reed in de exclusieve Porsche, is de auto nog in ‘praktisch originele’ staat volgens Bonhams. Door de originele 250 pk 3,6-liter Carrera 2-motor, met een maximum van ongeveer 200 km/u, is deze Duitse sportauto nog steeds een heuse krachtbron.

De Porsche van Diego Maradona

Sevilla

In 1992, het jaar waarin Maradona de exclusieve Carrera kocht, zat de Argentijnse superster in de nadagen van zijn carrière. Hij speelde destijds in Sevilla. Na succesvolle jaren bij Napoli, wilde Diego Maradona zijn carrière rustig afbouwen in Spanje. Hij gebruikte de auto voornamelijk voor korte trainingsritjes, maar El Diego kon zich niet altijd inhouden. Hij drukte het gaspedaal goed in, waardoor hij een keer werd aangehouden in de binnenstad met een snelheid van 180 km/u. De Duitse sportauto had dus geen rustig onderkomen bij Maradona, maar het bewijst nogmaals dat deze Porsche razendsnel is.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.