SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De gebroeders Pasqua en hun weg naar perfectie

Maak kennis met het verhaal van Pasqua, The House of the Unconventional. Het wijnhuis is een plaats waar traditie en onderzoek samenkomen, waar de rijke geschiedenis je niet opsluit in het verleden, maar je voortdurend aanspoort om verder te kijken.

Header - Cordier

In 1925 kwam een zeker familie Pasqua naar het noorden van Italië, Verona om precies te zijn. In de stad van Romeo en Julia richtten de gebroeders Pasqua een wijnhandel op: Pasqua Vigneti e Cantine. Na jaren van pure handel besloten zij een stap verder te gaan door zelf wijn te gaan maken. Binnen afzienbare tijd groeide het familiebedrijf uit tot een prominente wijnmaker en won het in de regio Verona geleidelijk aan belang en zichtbaarheid. In de jaren 60 van de vorige eeuw was daar de volgende generatie van de familie Pasqua. Waar de eerste haar eigen manier van innoveren hadden, had ook deze nieuwe generatie ambitieuze toekomstplannen. Het bedrijf begon met de export en ging zich nog meer oriënteren op kwaliteit. In het DNA van de familie Pasqua zit het streven naar perfectie en dat bleek ook nu weer. De oprichting van Cecilia Beretta, het agrarische landgoed en innovatief onderzoekscentrum voor wijnstokken, enttechnieken en wijngaarden, staat symbool voor deze periode. Pasqua bleef in ontwikkeling, met als hoogtepunt een enorme investering halverwege de jaren nul. Er werden een nieuw hoofdkantoor en nieuwe fabriek gebouwd in San Felice, het hart van de familiewijngaarden. Hiermee werden de diepe familiebanden met het Noord-Italiaanse gebied nog eens benadrukt.

Ook deze generatie droeg het succesvolle stokje over. Toen de derde generatie, bestaande uit Riccardo, Alessandro, Cecilia en Giovanni, het bedrijf begon te leiden, bereikte de internationale marktoriëntatie in 2009 een hoogtepunt met de oprichting van Pasqua USA LLC in New York. Hoogtepunt na hoogtepunt volgde en Pasqua blijft zich wereldwijd door ontwikkelen. Wie van mening is dat tradities en innovaties niet samengaan, kan geïnspireerd worden door dit familiebedrijf. Het verleden is geschiedenis en dient als inspiratiebron om verder in de toekomst te kijken. Pasqua, House of the Unconventional is de belichaming van deze gedurfde geest die barst van innovatiedrang en nieuwsgierigheid naar de wereld. Deze kwaliteiten inspireren de­ loso­ e, visie en het dagelijks leven van Pasqua.

Meer Pasqua? Bekijk het bij Cordier Wines.

Ook hardcopy verhalen lezen? Check ISSUE 75 met daarin interviews met onze Fashion Player-genomineerden Anwar El Ghazi, Tijjani Reijnders, Danilo Pereira, Thom Haye en Fashion Player 2022 Devyne Rensch.