SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De verrassende top drie tunes van Ronald Koeman!

Tegenwoordig zien we voetballers helemaal in hun ‘zone’ de spelersbus uitstappen luisterend naar hun favoriete muziek. De grote vraag is natuurlijk waar de sterren naar luisteren. Waar het tegenwoordig veelal hiphop en R&B is, luisterden de spelers vroeger vaak naar Rock muziek. Welke tunes worden in de kleedkamer geluisterd en wat zijn de guilty pleasure songs? Wij vroegen naar Ronald Koeman zijn top drie favoriete liedjes.

Ronald Koeman over zijn favoriete muziek

Voetballers en muziek

Vroeger had je Johan Cruijff die furore maakte met de potentiële kaskraker ‘Oei, oei, oei, dat was me weer een loei‘, René van der Gijp met ‘Geef me hoop, Jomanda’ en nog veel meer voetballers die een zangcarrière hebben geambieerd. Ook Ruud Gullit en onze eigen coverheld Ronald Koeman hebben de hitlijsten aangevallen. Zes jaar geleden klonk er in Engeland plots een hard gelach, nadat Koeman tekende bij Southampton. Een oud tv-fragment werd opgegraven door de Engelse media. Het ging om het fragment waarin de gebroeders Koeman in de jaren ’80 optraden in de Sterren Playbackshow. Ronald en zijn broer Erwin waren verkleed als Hepie en Hepie, de nichtjes die bekend zijn van de hit ‘Ik lig hier op mijn kussen stil te dromen. De Zaandamse tweeling trad op verkleed als vrouw, inclusief make-up en hakken. De Engelse supporters hadden dit niet achter de keurige hoofdtrainer gezocht, maar konden de actie wel enorm waarderen.

Wij vroegen de oud-trainer van onder andere Ajax, PSV en Feyenoord naar zijn favoriete muziek.

Top drie

“Als ik een top drie zou moeten maken zou deze bestaan uit Dua Lipa met One Day, een geweldig mooi nummer én een mooie vrouw!”, zegt Koeman.

“Ik zag toevallig vorige week een documentaire van Elton John. Dan komen gelijk wat nummers bij me naar boven die ik heel mooi vind. Daarnaast zou ik kiezen voor Miracle van Coldplay.”. Daarnaast bespreken we met Ronald Koeman het feit dat spelers als Memphis Depay naast hun voetbalcarrière ook bezig zijn met het maken van muziek. “Voor een voetballer is het prettig als hij nog wat anders heeft dan alleen het voetbal. Het moet natuurlijk wel secundair zijn, maar als zij zich daardoor prettig voelen, chapeau. Dan moeten zij daar vooral mee doorgaan. Daar kan ik alleen maar diep respect voor hebben hoe Memphis bijvoorbeeld zijn dingen doet. Als hij zich goed voelt, presteert hij het beste”, geeft Koeman aan.

“Als laatste kies ik toch ook wel voor Nederlandstalig, André Hazes met Kleine Jongen. Van alles wat en geen pure genre liefhebber. Met mijn zoons verschil ik ook nogal qua muziek hoor. Zij vinden mij een oude lul als ze mijn muziek horen en ik vind hun muziek maar een hoop lawaai. In de kleedkamers hoor je ook Hazes niet meer hoor, of heel sporadisch in Nederland nog. Tegenwoordig is het house, hiphop en rap, een hoop lawaai in ieder geval”, geeft de toekomstig bondscoach aan.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.

Hardcopy verhalen lezen? Onlangs zaten wij met Robin van Persie en hadden we het onder andere over zijn padeltalent. Lees alles hierover in ons nieuwste magazine te verkrijgen in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!