SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De beste ‘go-to’-drankjes op de ideale avond uit!

Het is vandaag ‘Werelddag van de Barkeeper’! De één komt vaker in contact met het gewaardeerde beroep dan de ander, maar we doen allemaal hetzelfde. We vragen hen allemaal om ons favoriete drankje. Whisky is misschien wel hét ‘go-to’-drankje van het moment en daarom hebben wij een top drie samengesteld van onze favoriete whisky-drankjes.

Werelddag van de bar-keeper

1. Glenfiddich ‘Time Reimagined’

Glenfiddich heeft een reeks van drie luxe single malts uitgebracht , met als thema ‘De tijd’. Deze collectie bevat whisky’s van 30, 40 én maar liefst 50 jaar oud! De 30 jaar oude whisky is nog maar zeer gelimiteerd beschikbaar en mag dus een collectors item genoemd worden. De 40 jaar oude whisky is exclusief verkrijgbaar bij Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam en de 50-jarige whisky is helaas helemaal niet meer verkrijgbaar. Wil je nu zo’n 40 jaar oude whisky proeven, dan raden wij je het Chef’s Table menu incl. Glenfiddich whisky arrangement aan in The Grand. Deze bevat:

– Op Glenfiddich gebaseerd welkomsaperitief met canapés
– 5 gangen Menu du Chef (verandert per seizoen)
– Glenfiddich whisky arrangement
– Water, koffie/thee en delicatessen

Op nummer één staat de Glenfiddich 'Time Reimagined'

2. Sonic Boom

Voor degenen die een pure Glenfiddich nog niet helemaal eigen hebben gemaakt, maar wel zin hebben in een goede borrel is de Sonic Boom-cocktail ideaal. Hét ideale drankje voor de gentlemen onder ons. Geen zoetigheden en toegevoegde suikers en sappen, maar alle ingrediënten zijn aangepast om alles uit je whisky te halen! Scherp, sterk en to the point, dit is een heerlijke whiskycocktail voor jouw avondje uit! Let op dat je deze go-to cocktail wel in een longdrink laat serveren of zelf serveert. Zo is ‘ie namelijk het allerlekkerst.

Ingrediënten:

  • Crunched ice
  • 50 ml Glenfiddich – 12 jaar oud
  • Gelijke delen frisdrank en tonic water
  • 1 schijfje citroen
Sonic Boom met een vleugje Glenfiddich

3. De Sazerac

De Sazerac is een van de eerste cocktails in de geschiedenis van deze branche en neemt ons mee terug naar de 19e eeuw. Dit is er eentje voor de die-hards. Het Atlético Madrid onder de whiskycocktails. Hard te doorgronden en voorzien van een mysterieuze smaak met aromatische bitters, een suikerklontje, ijs en absint. Hoe je dit slotoffensief drinkt? ‘Coat’ een gekoeld rocks glas met absint en giet weg wat over is. Dat coaten doe je niet zomaar. Je schenkt de absint in het glas, draait de shaker tussen je handen en gooit het de lucht in. Wanner de shaker de lucht in vliegt roep je “Sazerac!”. Muddle vervolgens in een mixing glas het suikerklontje, water en beide bitters. Voeg dan de Glenfiddich toe en vul met ijs. Stir tot het ijskoud is. Strain in het voorbereide glas (zonder ijs). Knijp de citroenschil boven het glas uit. Deze gaat niet in de cocktail als garnering.

Ingrediënten:

  • 1 suikerklontje
  • 60 ml single malt Glenfiddich
  • 2 scheutjes Peychaud’s bitters
  • 2 dashes Angostura Bitters
  • 1 barlepel Absint
  • Citroen schil

 

We sluiten de top 3 af met de Glenfiddich Sazerac!