SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Coole skateboardkunst bij The Garage Amsterdam

Schilderijen en sculpturen van kunstenaars die verband houden met skateboarden. Dat dekt de lading van de groepstentoonstelling “8th Ply”. Je kunt deze coole expo checken bij The Garage Amsterdam en zelfs kunst op de kop tikken.

De expositie “8th Ply” werd samengesteld door Sasha Bogojev en kun je op afspraak checken bij The Garage Amsterdam. Je vindt er sculpturen en schilderijen die gemaakt zijn door kunstenaars die een nauwe band hebben met de skateboardcultuur. Onder de deelnemers bevinden zich onder meer een aantal van de meest gerenommeerde beeldend kunstenaars. Er is werk van Ed Templeton, James Jarvis, Jean Jullien, Adam Neate, Josh Jefferson, Andrew Schoultz en Jeffrey Cheung. En ook landgenoten Boris Tellegen en Parra zijn present.

Skateboarddek

En de naam van de tentoonstelling? “Zeven lagen van esdoornhout, of wel een 7-ply, vormen de kernconstructie van het skateboarddek. En het vormt dus dé basis van deze wereldwijd populaire sport/lifestyle. De tentoonstelling ‘8th Ply’ legt de nadruk op een andere laag van het skateboarden, namelijk de kunst. ‘8th Ply’ dient als metafoor voor het hoofdingrediënt dat van een houten plankje een vorm van identificatie maakt,” aldus de galerie. Als je de kunstwerken wil bekijken, kun je een afspraak maken om langs te komen.

De tentoongestelde kunstenaars werken in verschillende media en gebruiken unieke methoden om hun creativiteit tot uitdrukking te brengen. Uitgelichte werken zijn onder meer een schilderij van Jean Jullien met een surfer die alleen op zee is. Een werk van Parra met twee minimalistische figuren in een modern ogende ruimte gevuld met gewaagde geometrische motieven. En van Jeffrey Cheung is er een kleurrijk naaktportret te zien. Een op zijn buik liggende, schijnbaar, mannelijke figuur heeft kleurrijk gekrabbel over zijn lichaam.

The Garage Amsterdam

UNESCO Werelderfgoed

The Garage Amsterdam werd in 2004 opgericht door de Brit Mark Chalmers. Hij is een creatief directeur en oprichter van het internationaal geprezen Creative Social. Mark runt ook de internationale studio Chalming.Co, waar hij samenwerkt met kunstenaars en kunst om door middel van cultuur wereldwijde merken op te bouwen. Hij werkte al met merken als Nike, Dior, Google en Patagonia. The Garage Amsterdam bevindt zich op de Amsterdamse Brouwersgracht, in de Jordaan en zit in een pand dat uit 1631 dateert. En omdat dit in de binnenstad van de hoofdstad is, is dat nu UNESCO-werelderfgoed. Het werd door de eeuwen heen gebruikt als brouwerij, brandweerkazerne, kerk en kraakpand.

Meer informatie: www.thegarageamsterdam.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!