SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Certina horloge met historie én karakter

De Certina DS Super PH500M Special Edition is er eentje die meteen in het oog springt. De retro stijl van het horloge en de feloranje wijzerplaat zorgen ervoor dat je deze meteen zult herkennen. Het horloge mag zichzelf absoluut retro noemen, aangezien de voorganger van dit horloge uit de jaren 60 stamt.

 

Certina uit de jaren 60

Voor de echte liefhebbers van het merk zal dit horloge een regelrechte déjà vu geven. De inspiratie van dit horloge is gehaald uit een model van Certina uit 1968 en dat is er eentje met geschiedenis. Het horloge werd in 1969 gebruikt voor een onderwaterexperiment, waarbij vier wetenschappers twee maanden onder water doorbrachten voor het onderzoek. Tijdens het onderzoek werd de DS-2 Super PH500M gedragen, met vier uiterst tevreden wetenschappers als gevolg.

 

Certina DS Super PH500M Special Edition

De nieuwe versie van het historische horloge houdt vast aan zijn roots. De horlogekast, met een diameter van 43 mm, is voorzien van krasbestendig saffierglas. Door bepaalde technische details is het horloge tot 500 meter waterbestendig. Verder heeft het horloge een zwarte rubberen band en een aparte duikersextensie, voor de avonturiers die het horloge echt willen gebruiken waarvoor het ontworpen is.

De oranje wijzerplaat is nog een verhaal op zich. Voor dit horloge is Certina de samenwerking aangegaan met het ‘Verband Deutshcer Sporttaucher (VDST)’, dat onder andere 100 duikscholen beheert. Op verzoek van vele professioneel duikers is gekozen voor de oranje wijzerplaat met hoog contrast. Dus naast het feit dat het er gewoon vet uitziet, heeft het ook daadwerkelijk een functie, wat het natuurlijk alleen maar interessanter maakt.

Check de website van Certina voor meer info!

 

Wil je graag meer lezen over lifestyle? Of over horloges? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!