SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

“Veel teamgenoten gingen voor een Rolex, maar ik niet”

In het Eredivisieseizoen 2005/2006 debuteert een negentienjarige Calvin Jong-A-Pin in het eerste van FC Volendam. De verdediger komt in Nederland nog meerdere seizoenen uit voor SC Heerenveen en Vitesse om vervolgens elf jaar van zijn voetbalcarrière in Japan door te brengen. Een zware heupblessure gooit echter roet in het eten en zijn voetballoopbaan zit er plotseling op. De verdediger heeft nog nauwelijks een punt achter zijn carrière gezet of hij krijgt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met zijn grote hobby naast het voetbal: horloges. Tijdens zijn periode in Japan verzamelt Jong-A-Pin al exclusieve designerhorloges en de linkspoot ontwikkelt zich tot een ware kenner. Tegenwoordig is de liefhebber pur sang fulltime bezig met zijn passie bij juwelier GASSAN Diamonds.

Header - Calvin Jong-A-Pin

Bouwen op zekerheid

”Zes maanden geleden zette ik een punt achter mijn actieve voetbalcarrière waarin ik zoveel mooie, unieke momenten heb meegemaakt. Het was echter allerminst zeker dat ik zou gaan slagen dus heb ik naast mijn loopbaan ook tijd gestoken in het volgen van verschillende studies. In mijn FC Volendam periode volgde ik een opleiding aan de ALO. Dat betekende op school veel sporten overdag en vervolgens ‘s avonds voetbaltraining. Dat was een pittige periode voor mijn lichaam. Later kreeg ik een topsportlicentie en was dit beter in balans. Na mijn transfer naar SC Heerenveen vond ik het ook belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Dat uitte zich in de studie Psychologie die ik volgde in Groningen. Ik kreeg een beter salaris en ging nog altijd enorm zuinig met mijn geld om. Bij SC Heerenveen wist ik uiteindelijk echt door te breken en zag ik het harde werken beloond worden.”

Slim investeren

”Ik had een mooi voetbalsalaris en in samenwerking met de bank besloot ik om stappen te maken in het investeren. Daarnaast was ik ook in de gelegenheid om liefhebber te worden van horloges. Deze fascinatie kent zijn oorsprong door een bepaalde sketch die je in meerdere films terug ziet komen. Iedereen kent dat moment in een film dat je een auto in beeld ziet. De autodeur wordt geopend en je ziet twee mooie puntschoenen uitstappen. Langzaam gaat de camera via een lange leren jas naar boven en ineens zie je daar een prachtig horloge! Mijn eerste horloge kreeg ik van mijn toenmalige vriendin. Dat was een Dolce en Gabbana van meer dan tweehonderd euro. Dat is nu niet heel veel geld, maar destijds was dat een enorm gebaar! Ik ben er altijd enorm zuinig op geweest en heb het zelfs nog steeds, al valt hij wel bijna uit elkaar. Eén van mijn meest bijzondere uit de collectie is de Frederique Constant die ik ter ere van onze eindwinst op het jeugd EK in 2007 had gekocht. Veel van mijn teamgenoten gingen natuurlijk voor een mooie Rolex, maar ik wilde er een van Nederlandse makelij. Een prachtig symbool voor deze bijzondere prestatie.”

Van hobby naar werk

”Elf jaar van mijn voetbalcarrière heb ik doorgebracht in Japan. Hier heb ik een fantastische periode beleefd met veel hoogte-, maar in het begin ook zeker mentale dieptepunten. Ik heb mijn draai echt moeten vinden in Japan en mijn keuze om het land te gaan ontdekken was een gouden zet. Ik ben enorm van het land gaan houden. In 2021 liep ik echter een zware heupblessure op wat het einde van mijn carrière betekende. Met de rest van mijn fysiek had ik gemakkelijk tot mijn 40ste op hoog niveau kunnen voetballen, maar opeens was het klaar. Ik heb altijd contact gehouden met GASSAN Diamonds. Samen hebben we meerdere keren gesproken over een samenwerking met voor na mijn actieve loopbaan. Hij wist dat ik een liefhebber pur sang ben. Op 26 februari besloot ik definitief een punt achter mijn carrière te zetten en twee dagen later, op 1 maart 2022, trad ik in dienst bij GASSAN Diamonds. Ik ben hier een soort vliegende keep om het in voetbaltermen te houden. Zo ben ik verkoper en verbinder binnen het familiebedrijf en houd ik me bezig met de social media van GASSAN Pre-owned, ondersteun ik in het organiseren van events en weet ik simpelweg veel van horloges. In de voetballerij ben ik gewend om naar één of twee piekmomenten per week te werken, de wedstrijddagen. De eerste maand dat ik hier werkte kwam ik erachter dat ik het werk zwaar onderschatte. Je moet het zien dat je nu een marathon loopt, terwijl ik de hele week wilde pieken. Dat is simpelweg niet te doen. Nu heb ik een modus voor mezelf gevonden en ben ik fulltime bezig met mijn passie, horloges.”

Benieuwd naar het hele interview met Calvin Jong-A-Pin? Lees het onder meer in ISSUE #74! Koop jouw exemplaar nú in de Life After Football webshop en laat ons weten wat je ervan vindt!

Op de hoogte blijven van meer nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.