SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Bowmore ARC-52: genialiteit gedefinieerd

Verleden ontmoet heden: Aston Martin’s futuristische ontwerp verenigt zich met één van de oudste Bowmore whisky’s. Bowmore wordt decennialang met de allergrootste zorg gemaakt. De whisky’s zijn onlosmakelijk verbonden met het verleden en de invloeden door de jaren heen vormen het karakter van vandaag de dag. Met deze wetenschap worden Bowmore whisky’s exact zo gemaakt, waarbij diepte aan de smaak wordt toegevoegd om de multidimensionale single malt vorm te geven. Het is dit precieze ethos dat deze nieuwste creatie, de ARC-52, heeft voortgebracht. Het is de ultieme samenkomst van erfgoed en innovatie. In de kern is de ARC-52 een viering van een jarenlange samenwerking met het Britse merk Aston Martin. Een samenwerking tussen twee iconische merken op het allerhoogste niveau dat innovatie en creativiteit van twee werelden laat zien en waarbij het geheel meer is dan de som der delen.

ARC-52 Bowmore

Samenbrengen van twee werelden

In zijn fysieke vorm is dit een ingenieus object; half Bowmore, half Aston Martin. Het is een concept van balans dat elk aspect van de ARC-52 definieert. De geavanceerde techniek van Aston Martin in combinatie met de niet aflatende aandacht voor detail en het vakmanschap van Bowmore heeft de ARC-52 werkelijkheid gemaakt. Het samenbrengen van deze twee werelden was niet zonder uitdaging en er is veel tijd geïnvesteerd om de visie te realiseren.  

Synergie

Ron Welsh, Master Blender bij Bowmore, zegt het volgende over de samenwerking: ”Werken met Aston Martin blijft enorm lonend en fascinerend voor mij. Het blijft ons inspireren en toont ons een andere manier van werken, met absolute precisie en heeft ons in staat gesteld om te creëren wat, naar mijn mening, de beste Bowmore van meer dan 50 jaar oud is die ik ooit heb geproefd.”

Ook Marek Reichman, Chief Creative Officer bij Aston Martin, is erg te spreken over de ARC-52: ”Dit staat aan de top van onze samenwerking en laat echt zien hoe onze samenwerking zich heeft verdiept. We wilden iets produceren dat nog niet eerder is gezien, waarbij we onze compromisloze ontwerpprincipes en ook de pracht van de whisky vastlegden. Ik geloof dat wat we hebben gemaakt echt een sculptuur is. Omdat we balans als de belangrijkste factor beschouwen, zoals we doen bij het ontwerpen van Aston Martin-auto’s, hebben we erfgoed en innovatie in perfecte balans gebruikt. Voor mij valt er veel te ontdekken met deze whisky, omdat hij een schat aan verborgen kennis belichaamt. Zelfs de kleur ziet eruit alsof hij door de tijd is gecreëerd.”

ARC-52 Bowmore

Perfect uitgebalanceerde smaak

Deze single malt belooft een onbetwistbare complexiteit, maar is perfect uitgebalanceerd door deze individuele stijlen in gelijke delen. Het klassieke Bowmore-karakter is vastgelegd met kruiden- en medicinale tonen gecombineerd met exotisch fruit, praline en butterscotch om af te sluiten. Romige en fruitige aroma’s van vanille en custardroom zijn zorgvuldig uitgebalanceerd met perzik, peer, kumquat, mandarijn, een vleugje guave met kruidige tonen van verse munt en eucalyptus. In de mond blijft dit evolueren. Smaken van groene druiven, peche melba, clementine en limoenschil vloeien naadloos samen met nootachtige tonen van amandel en hazelnoten, terwijl tabaksbladeren plaats maken voor een subtiele turfas en boterachtig karakter.  

De eerste in een nieuwe inspirerende serie, slechts 100 exemplaren van ARC-52 zullen beschikbaar zijn in een selectie van wereldwijde markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de VS, Canada, China, Singapore en Global Travel Retail tegen een bedrag van € 80.000,-.