SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Uitzonderlijke klasse naast het veld

De BMW XM is van een ander niveau, en wij kunnen het weten. Wij mochten in dit monster rijden en beleefde buiten de power, ook alle technische snufjes en comfort helemaal zelf. Wat een beest en daarom houden we zo van onze Duitse vrienden. Vanaf het gelukzalige moment dat we de XM op mochten halen tot aan het pijnlijke afscheid bij inlevering. Wanneer je de menigte passeert zie je veel mensen jaloers turen door zijn imposante aanwezigheid.

BMW Header

Bij de eerste kennismaking met de XM werd er natuurlijk eerst een goedkeurend rondje rond de auto gelopen met hier en daar al een stiekeme blik naar binnen. Een voorzijde die vertrouwen en macht uitstraalt met dank aan zijn grille. Vanaf de zijkant zie je de strakke lijnen die de voorkant vloeiend verbinden met de achterkant, waardoor de XM voor je gevoel continu in beweging is. Wanneer je naast de auto staat, voel je je klein. Ondanks zijn omvang oogt de auto sportief en stiekem maken die 23-inch M lichtmetalen velgen het plaatje wel helemaal af.

Klaar voor een ritje

Na een indrukwekkend rondje rondom de auto, konden we eindelijk instappen. Je komt ogen tekort. In eerste oogopslag valt de ruimte op, het voelt als een oase van rust. Als bestuurder heb je genoeg space en ook alle inzittenden kunnen rustig hun benen kwijt. Daarnaast beschikt de BMW XM over een flinke laadruimte en oogt het interieur vriendelijk gezien de hoogwaardige materialen en vakmanschap. Al vrij snel zal het plafond je aandacht trekken. De sculpturale hemelbekleding is uniek met zijn driedimensionale prismastructuur en 100 LED-eenheden voor prachtige verlichting.  Zodra je het gaspedaal indrukt om weg te rijden verdwijnt deze ‘vriendelijkheid’ als sneeuw voor de zon.

P90478580_highRes_the-first-ever-bmw-x
P90478697_highRes_the-first-ever-bmw-x

De krachtige TwinPower Turbo V8-benzinemotor wordt gecombineerd met een elektromotor en zorgt ervoor dat je binnen 4,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Deze gouden combinatie zorgt voor een verbluffend vermogen van meer dan 650 pk! De beoogde topsnelheid van ruim 250 km/u hebben we dan wel niet aangetikt, maar wij geloven het direct dat de XM dit behaalt. Hij mag dan misschien groot zijn, maar met speels gemak danst hij door bochtencombinaties. Eenmaal op de snelweg is het tijd om kennis te maken met de technische snufjes op het model. Allereerst koppel je je telefoon gemakkelijk, zodat je gebruik kunt maken van je eigen navigatie, muziek en alle andere applicaties. Daarnaast is het als een ware rij-assistent die je op de hoogte houdt van essentiële informatie en zorgt het voor verbeterd rijgemak en -veiligheid. Relaxt op de weg door de geavanceerde veiligheidsfuncties als adaptieve cruise control en rijstrookassistentie. Ze zijn weer een slag verbeterd dan de voorgaande BMW-modellen. Niet alleen een lust voor het oog dus, maar ook voor je gemoedstoestand is de XM een aanwinst.

Waarom de BMW XM?

Dit meesterwerk van BMW heeft nog een paar wel hele toffe specs die we jullie niet wilden onthouden. Wanneer je rijdt kun je kiezen voor twee verschillende standen voor het remgevoel, tof he! Daarnaast zijn de kussens in de achterbank ook speciaal ontworpen voor het meest luxe comfort en biedt de rugleuning zelfs verwarming. De XM beschikt over sfeerverlichting, climate control verdeeld in vier zones. Daarnaast verzorgt Harman Kardon het Surround Sound System van hoogwaardige kwaliteit wat zorgt voor de ultieme beleving op jouw favoriete muziek. Zet de Life After Football-playlist aan en je wil niet meer anders.

P90478700_highRes_the-first-ever-bmw-x
P90478698_highRes_the-first-ever-bmw-x
P90478704_highRes_the-first-ever-bmw-x